Γενικός Γραμματέας ΕΔΕ: «Η κ. Θάνου ήθελε να παραβιάσει το Σύνταγμα»

Γενικός Γραμματέας ΕΔΕ: «Η κ. Θάνου ήθελε να παραβιάσει το Σύνταγμα»

Ευθεία επίθεση στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και νυν επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου εξαπέλυσε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Νίκος Σαλάτας, καταγγέλλοντας ότι «ήθελε να παραβιάσει το σύνταγμα για να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για να παραμείνει στη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου» και πως μετά από αυτό «ο κ. Τσίπρας της έδωσε θετικό πρόσημο και την πήρε σε θέση συμβούλου».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη ανάληψη της θέσης συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού, μετά τη συνταξιοδότησή της ο κ. Σαλάτας επισήμανε ότι «το χειρότερο με την κ. Θάνου, ήταν το ότι ήθελε να παραβιάσει το σύνταγμα για να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για να παραμείνει στη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου για τρία χρόνια ακόμα» για να προσθέσει εν συνεχεία πως «μετά από αυτή την πορεία που είχε η κ. Θάνου, που θέλησε να παραβιάσει το Σύνταγμα, ο κ. Τσίπρας της έδωσε θετικό πρόσημο και την πήρε σε θέση συμβούλου».

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προτείνει «για δυο χρόνια από την απόσυρση του ο δικαστής να μη συνεργάζεται με κόμματα ή κυβερνήσεις. Να υπάρξει ένας κανόνας να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε για δύο χρόνια κυβερνητική θέση για να μην υπάρχουν υπόνοιες συνδιαλλαγής».

Επίσης, μιλώντας για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, σημείωσε «εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και δεν λειτουργούμε υπό το κράτος φόβου από ακραίες ομάδες. Και λάθη υπάρχουν, και αστοχίες αλλά η δικαιοσύνη δεν θα κριθεί από τέτοια λάθη«. συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες και διορθώνονται όλα»

«Η δικαιοσύνη κρίνεται από την ανεξαρτησία της από το κράτος και τα οικονομικά συμφέροντα. Και δεν είναι πάντοτε ανεξάρτητη πλήρως. Έχουμε συμφέροντα, πιέσεις της εκτελεστικής εξουσίας», σημείωσε και πρόσθεσε πως «οι δικαστές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί».