Γαλλία: "Εγκλήματα πολέμου" από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία

Γαλλία: "Εγκλήματα πολέμου" από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία

Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα τις δολοφονίες και τις απαγωγές εκατοντάδων αμάχων που διαπράχθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην ανατολική Συρία, κάνοντας λόγο για "εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας".

"Οι πράξεις αυτές μαρτυρούν τη βαρβαρότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μπορεί να συνιστούν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, οι υπεύθυνοι για τα οποία θα πρέπει να λογοδοτήσουν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κε ντ''Ορσέ, Ρομέν Ναντάλ. Ζήτησε την "άμεση απελευθέρωση" των απαχθέντων πολιτών.

Το ΙΚ απήγαγε τουλάχιστον 400 αμάχους στην Ντέιρ Έζορ αφού σκότωσε δεκάδες ανθρώπους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όλοι σουνίτες μουσουλμάνοι όπως το ΙΚ και ανάμεσά τους "γυναίκες, παιδιά και μέλη των οικογενειών φιλο-κυβερνητικών μαχητών", οι 400 άμαχοι οδηγήθηκαν προς περιοχές που βρίσκονται στα χέρια του ΙΚ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν είπε πως φοβάται ότι το ΙΚ "θα εκτελέσει τους αμάχους ή θα κάνει τις γυναίκες σεξουαλικές σκλάβες όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν".

Χθες το ΙΚ εξαπέλυσε ευρεία επίθεση σε πολλούς τομείς της Ντέιρ Έζορ, με αποτέλεσμα να έχει περιέλθει υπό τον έλεγχό του περίπου το 60% της επαρχίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ