Γ. Στουρνάρας: Πρέπει η νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες

Γ. Στουρνάρας: Πρέπει η νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

«Πρέπει πολύ σύντομα η νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτές, δηλαδή να δώσει ένα αισιόδοξο τόνο για το μέλλον». Αυτό τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της επίδοσης της εξαμηνιαίας έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ στον Νίκο Βούτση.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος αποκάλυψε, με την σειρά του,  ότι δεν θα είναι Πρόεδρος της επόμενης Βουλής όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή.

«Χαίρομαι που παραλαμβάνω την Έκθεση. Είναι η τελευταία φορά που την παραλαμβάνω ως Πρόεδρος του Κοινοβουλίου. Ανεξάρτητα  από ποια κυβερνητική πλειοψηφία θα προκύψει στις εκλογές, σε ότι με αφορά έχω δηλώσει από καιρό, ότι ολοκληρώνω τη θητεία μου εδώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της σύντομης συνομιλίας τους σημείωσε ότι τον τελευταίο χρόνο, μετά τον περασμένο Αύγουστο τα βήματα που έγιναν είναι σταθερά, σε σχέση και  με την ανταπόκριση από τις αγορές για τη δυνατότητα της χώρας να στηριχτεί στα πόδια της και να ασκήσει εθνική δημοσιονομική πολιτική.

«Πάντοτε βεβαίως ανάμεσα στις μεσομακροπρόθεσμες γενικές δεσμεύσεις, οι οποίες υπάρχουν από τα προγράμματα που έχουν συνομολογηθεί» συμπλήρωσε  ο κ. Βούτσης και προσέθεσε πως δεν υπάρχει πλέον πίεση ότι αμέσως μετά τις εκλογές χρειάζονται ή θα χρειαστούν υπερεθνικές δεσμεύσεις, εν είδει τέταρτων-πέμπτων  ή άλλων μνημονίων. 

«Όλοι συζητούν σε ένα θετικό πεδίο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τις νέες προοπτικές και δυνατότητες που δίνει η κατάσταση της οικονομίας σήμερα», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας, αφού κάλεσε την επόμενη κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχουν διαμορφωθεί, αναφέρθηκε στην έκθεση: «Περιέχει 9 προτάσεις οικονομικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα τόσο για τη βραχυπρόθεσμη περίοδο όσο και για την μεσομακρόπροθεσμη περίοδο.Η Έκθεση αυτή κοιτάζει μπροστά. Πιστεύω πως αυτές οι 9 προτάσεις που κατατίθενται θα είναι χρήσιμες για τον διάλογο που θα γίνει στην επόμενη Βουλή».

Φωτογραφία intime news