Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, 13:35

-A +A

Γ. Σταθάκης: Εφικτές οι εξαγγελίες του Α. Τσίπρα από την ΔΕΘ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, 13:35
-A +A

«Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κινούνται στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που έχει η χώρα», δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο κ. Σταθάκης σχολίασε τόσο τις παροχές που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. όσο και τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης: «Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κινούνται στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που έχει η χώρα και στις προβλέψεις που θα έχει μετά βεβαιότητας και το 2019 αλλά και έως το τέλος του 2022 που είναι και οι δεσμεύσεις για το πλεόνασμα»

Το κόστος επακριβώς θα αποτυπωθεί στον πρώτο προϋπολογισμό για τα μέτρα του 2019. Κινείται στο περίγραμμα που διαμορφώνει το υπερπλεόνασμα και οι αποτιμήσεις με βάση την εμπειρία των δυο τελευταίων ετών, περίπου 1 δισ. ευρώ».

Αναφερόμενος στο θέμα της μείωσης των συντάξεων, ο κ. Σταθάκης επέμεινε στην κυβερνητική γραμμή ότι είναι εφικτή εφόσον δεν θέτουν σε κίνδυνο ότι έχει κατακτήσει η χώρα.

Σε ό,τι αφορά την έξοδο στις αγορές, ο Γ. Σταθάκης χαρακτήρισε θετική την αντίδρασή τους στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, και αναφέρθηκε στο «μαξιλάρι που έχουμε δημιουργήσει για να παρέχει ασφάλεια, η σύνθεση του οποίου έχει τρεις διαφορετικές πηγές και ενεργοποιείται εάν και εφόσον χρειαστεί».

Για την εξαγορά από τη ΔΕΗ ενεργειακής εταιρείας στην πΓΔΜ και τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για «ετεροχρονισμένη κριτική από τη ΝΔ. Το άνοιγμα της ΔΕΗ στα Βαλκάνια είναι στρατηγική επιλογή, με πρωτοβουλίες όχι μόνο στη ΠΓΔΜ αλλά και σε άλλες χώρες, αναπόφευκτα, καθώς ενοποιείται ο ενεργειακός τομέας στη βαλκανική. Η εξαγορά έγινε πριν τα Χριστούγεννα και ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο. Επικυρώθηκε από την γενική συνέλευση της ΔΕΗ. Είναι ακατανόητη η στάση της ΝΔ εκ των υστέρων».

Αναφερόμενος στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο υπουργός αν και τον έθεσε στο τέλος της τετραετίας, υπογράμμισε ότι εξαρτάται από «το θέμα της διαφωνίας των κυβερνητικών εταίρων (για το ονοματολογικό), αλλά θεωρώ ότι θα βρεθεί λύση. Ας περιμένουμε να δούμε τη συγκυρία που θα έχει τότε διαμορφωθεί».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα