Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, 23:03

-A +A

«Όχι» σε αποζημιώσεις των πληγέντων από το μπλακάουτ στην Ύδρα λέει ο Γ. Σταθάκης

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, 23:03
«Όχι» σε αποζημιώσεις των πληγέντων από το μπλακάουτ στην Ύδρα λέει ο Γ. Σταθάκης
-A +A

Αρνείται την καταβολή  αποζημιώσεων στους επαγγελματίες της Ύδρας, για τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε το μπλακ άουτ 35 ωρών καθώς και για τις ζημίες που υπέστησαν οι επαγγελματίες του νησιού, ο ΥΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης, υποστηρίζοντας σε απάντησή του προς τον Γ. Μανιάτη ότι δεν φέρει ευθύνη ο ΔΕΔΔΗΕ για «βλάβες οι οποίες προκλήθηκαν σε συσκευές ή εξοπλισμό Καταναλωτή υπό συνθήκες που συνιστούν τυχαία συμβάντα, τυχαίες βλάβες υλικών του δικτύου ή ανωτέρα βία».

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως «το φαινόμενο εκδήλωσης δύο ή παραπάνω ταυτόχρονων βλαβών στο δίκτυο αποτελεί εξαιρετικά σπάνια περίπτωση» που το εντάσσει στους «λόγους ανωτέρας βίας», κάνει λόγο «άμεσα αντανακλαστικά» που έχει επιδείξει ο ΔΕΔΔΗΕ «πολλάκις» και αναφέρεται στον... «καίριο ρόλο στη μετάβαση ενεργειακού τομέα» τον οποίο καλείται να διαδραματίσει ο Διαχειριστής.

Υπενθυμίζεται ότι το μπλάκ άουτ που σημειώθηκε στις 26 Αυγούστου και αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της 27ης Αυγούστου προκάλεσε σημαντικές ζημιές στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας του νησιού ενώ πολλοί τουρίστες αποχώρησαν εκτάκτως αδυνατώντας να βρουν ακόμη και νερό. 

Δ. Καρύδης: Απύθμενο θράσος Σταθάκη

Η απάντηση του κ. Σταθάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημήτρη Καρύδη, πρώην Βουλευτή Πειραιά και μέλους της ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής ο οποίος με ανακοίνωση κατηγορεί τον αρμόδιο υπουργό για «απύθμενο θράσος».

Και αυτό διότι όπως αναφέρει «το μπλακάουτ συνέβη γιατί το δίκτυο ήταν ασυντήρητο και η καθυστέρηση για την αποκατάσταση του ήταν μεγάλη». Μάλιστα υπενθυμίζει ότι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων διαβεβαίωναν ότι θα δοθούν από την κυβέρνηση αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ. Καρύδη:

«Οι μάσκες έπεσαν! Ο κ. Σταθάκης με απροκάλυπτο τρόπο και απύθμενο θράσος αρνείται να δοθούν αποζημιώσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ στους κατοίκους, τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες της Ύδρας, που επί 35 ώρες έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό, λόγω του μπλακάουτ που έπληξε το νησί στις 26 και 27 Αυγούστου. Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν αποζημιώνονται τυχαία συμβάντα, τυχαίες βλάβες υλικών του δικτύου ή λόγω ανωτέρας βίας».

Όλοι βέβαια γνωρίζουν ότι το μπλακάουτ συνέβη γιατί το δίκτυο ήταν ασυντήρητο και ότι η καθυστέρηση για την αποκατάσταση του ήταν μεγάλη. Τις ώρες της μεγάλης απόγνωσης και αγανάκτησης, τα κυβερνητικά στελέχη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων για να αντιμετωπίσουν την κατακραυγή των Υδραίων, διαβεβαίωναν ότι θα δοθούν από την κυβέρνηση αποζημιώσεις στους πληγέντες. Ενάμιση μήνα περίπου μετά, τη θέση των δεσμεύσεων πήραν η αναλγησία, η εξαπάτηση και η ωμή κοροϊδία των πληγέντων. Ντροπή – ντροπή – ντροπή!»

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα