Γ. Ραγκούσης: Οι καταλήψεις είναι μέσο αυτοπροστασίας

Γ. Ραγκούσης: Οι καταλήψεις είναι μέσο αυτοπροστασίας

Την στήριξη του στους καταληψίες παρείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης αποκαλύπτοντας ουσιαστικά ότι η συγκεκριμένη θέση αποτελεί κομματική γραμμή, η οποία απορρέει από τον Αλέξη Τσίπρα. Κατά τη διάρκεια κόντρα του στη Βουλή με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι  «αυτές οι καταλήψεις είναι διαφορετικές. Οι καταλήψεις αυτές στο μυαλό των μαθητών δεν είναι όπλο διεκδίκησης, είναι μέσο αυτοπροστασίας»!

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο «είδαμε 6 εκατομμύρια ευρώ να πηγαίνουν ουσιαστικά χαμένα και κυρίως οι μάσκες-αλεξίπτωτα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Και τι είχε προηγηθεί; Τα σχολεία άνοιξαν με 20 χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς ενώ είχαμε και αύξηση του ανώτατου αριθμού μαθητών στα δημοτικά σε σχέση με πέρυσι, παρά τις εισηγήσεις μελών της επιστημονικής επιτροπής του ΕΟΔΥ».Συνεπώς, συμπέρανε πως γι’ αυτό το λόγο φτάσαμε στις καταλήψεις σχολείων, λόγω της απώλειας εμπιστοσύνης των μαθητών στην κυβέρνηση. «Να βρείτε το σθένος να πείτε μια συγγνώμη στους πολίτες, στους γονείς», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης καλώντας τον κ. Γεραπετρίτη να μην ακολουθήσει το δρόμο των κ Πιερακάκη (ο οποίος διέπραξε μια κοινοβουλευτική λαθροχειρία) και Χαρδαλιά που τις προηγούμενες ημέρες επέδειξαν αλαζονική συμπεριφορά και αρνήθηκαν να ζητήσουν συγγνώμη. Σύντομος ο χρόνος για να διανεμηθούν οι μάσκες στα σχολεία αλλά η κυβέρνηση τα κατάφερε, ήταν ουσιαστικά η απάντηση του Υπουργού Επικρατείας. «Η κυβέρνηση χρεώνεται την αστοχία» παραδέχτηκε ο κ. Γεραπετρίτης για να συνεχίσει πως «πράγματι στις μάσκες που απευθύνονταν σε παιδιά κάτω των 10 ετών υπήρξε μια μη απολύτως ευκρινής αποτύπωση των διαστάσεων […] με αποτέλεσμα να παραχθούν μάσκες σχετικώς δυσανάλογες για ορισμένα από τα παιδιά».

Μάλιστα, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ζήτησε από την κυβέρνηση να μην αντιμετωπίζει με αστυνομική λογική της μαθητικές καταλήψεις, όπως π.χ. έκανε στο Κερατσίνι ή στην Καβάλα όπου αστυνομικές δυνάμεις εστάλησαν να απειλήσουν μικρά παιδιά. «Οι μαθητές είναι εν δικαίω, εσείς είστε εν αδίκω», συμπέρανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να καταλήξει: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στη ΔΕΘ ανέφερε πως καταλήξαμε να είμαστε η χώρα με τα περισσότερα τετραγωνικά μέτρα μάσκας ανά μαθητή, αν δε ζητήσετε συγγνώμη για το φιάσκο θα είμαστε και η χώρα με τα περισσότερα τετραγωνικά μέτρα αλαζονείας και αμετροέπειας ανά υπουργό».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Επικρατείας υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία διένειμε δωρεάν στα σχολεία μάσκες ώστε να παιδιά να έχουν αυτήν την προστασία. Ξεκαθάρισε, δε, ότι υπήρξε ζήτημα παρερμηνείας ή τουλάχιστον μια μη ευκρινής αποτύπωση των διαστάσεων που οδήγησε στη κατασκευή λάθος μασκών.