Γ. Παπανδρέου: Χαρισματική προσωπικότητα ο Αλ. Τσίπρας

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, 00:56
-A +A
Γ. Παπανδρέου: Χαρισματική προσωπικότητα ο Αλ. Τσίπρας

Ο πρώην πρωθυπουργός, χαρακτήρισε «χαρισματικό ως προσωπικότητα» τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι έχει καλές σχέσεις μαζί του. Νωρίτερα, ο Γ. Παπανδρέου είχε παρευρεθεί στην εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με ομιλητές τον πρωθυπουργό και τον Εβο Μοράλες.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν αρκεί μια παραδοχή των λαθών από την πλευρά Τσίπρα, ωστόσο άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο για διάλογο των δύο χώρων στο μέλλον. «Μετά τις εκλογές, τα ξαναλέμε» είπε με έμφαση.

Για να μην αφήσει δε καμία αμφιβολία, πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στρατηγικός μας αντίπαλος είναι η Δεξιά. Είχα και την εμπειρία και δεν ήταν καλή. Παρότι υπάρχουν και χαρισματικοί και προοδευτικοί άνθρωποι, στον πυρήνα της έχει το πελατειακό κράτος. Φοβάμαι ξανά μια Δεξιά που θα έρθει για μικροεξυπηρετήσεις ή και μεγάλες εξυπηρετήσεις συμφερόντων».

Ωστόσο ο Γ. Παπανδρέου επέκρινε τον πρωθυπουργό για το «ξέπλυμα» της διακυβέρνησης Καραμανλή και για την συμμαχία του με τους ΑΝΕΛ («μια καραμανλική συνιστώσα» όπως είπε) αλλά και με πρώην υπουργούς όπως τον Δημ. Παπαγγελόπουλο. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α. Τσίπρας, το 2015, δεν απευθύνθηκε στην Κεντροαριστερά και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά στους ΑΝΕΛ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν θετικός σε συνεργασία.

Με Θεοχαρόπουλο και Ραγκούση στην ομιλία Τσίπρα - Μοράλες

Απόψε, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δώσει το «παρών» στην εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με ομιλητές τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βολιβίας Εβο Μοράλες.

Μάλιστα εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κάθισε μαζί με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο ενώ στην ίδια εκδήλωση το παρών έδωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, η Λούκα Κατσέλη καθώς και άλλα στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ.  

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα