Γ. Παντής: Θα αυξηθούν εφέτος οι δαπάνες για τη φοιτητική μέριμνα

Γ. Παντής: Θα αυξηθούν εφέτος οι δαπάνες για τη φοιτητική μέριμνα

Οι δαπάνες για τη φοιτητική μέριμνα όχι μόνο θα παραμείνουν σταθερές, αλλά θα αυξηθούν και κατά λίγο εφέτος, όταν όλα τα άλλα μειώνονται, για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα των φοιτητών που θα σπουδάσουν μακριά από τις οικογένειές τους, τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Πρακτορείο 104,9 FM".

Αυτή είναι μια σταθερή πολιτική του υπουργείου Παιδείας για τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών, είπε, και σημείωσε, πως γίνονται προσπάθειες να βελτιωθούν οι υπάρχουσες φοιτητικές εστίες και επιπλέον να δημιουργηθούν και νέες, σε όλη την Ελλάδα, γι αυτό και το υπουργείο είναι σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ευελπιστεί ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Σχετικά με τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών από τους υποψήφιους, επισήμανε πως για τον ίδιο, το "μυστικό" είναι να τα συμπληρώσουν με βάση τη δική τους θέληση. Και η πραγματική θέληση δεν είναι να μείνουν σε μια πόλη, αλλά να πετύχουν τη σωστή επαγγελματική κατεύθυνση. Άρα να πάνε σε εκείνη την πόλη που θα μπορέσουν να πετύχουν τον επαγγελματικό στόχο που θέλουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ