Γ. Μπουτάρης: Έκανα λάθη, ένα απ' αυτά η θέση μου στο Μακεδονικό

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, 22:48
-A +A
Γ. Μπουτάρης: Έκανα λάθη, ένα απ' αυτά η θέση μου στο Μακεδονικό

«Καθαρά προσωπική» χαρακτήρισε την απόφασή του να μη διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας πως «ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα, είναι υπηρεσία, γι΄ αυτό δεν πρέπει να ξεπερνάει τις δύο θητείες».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων επεσήμανε πως έκανε λάθη, ένα εκ των οποίων ήταν η θέση που πήρε για το ονοματολογικό της πΓΔΜ: «Παρ' όλο που δεν αλλάζω τη θέση μου. 'Ηταν άκαιρη η τοποθέτηση μου. Σ' αυτό το θέμα όμως υπάρχει μια τραγική παραπληροφόρηση. Με βρίζουν λες και υπέγραψα εγώ τη συμφωνία», δήλωσε.

«Δεν τα κάναμε όλα τέλεια. Κάναμε λάθη χοντρά που μας στέρησαν δημοφιλία. Σε έρευνες κοινής γνώμης, η δημοφιλία στο πρόσωπο μου είναι υψηλή. Τρεις φορές μεγαλύτερη από τον δεύτερο. Δεν έχω κολλήσει στην καρέκλα. Ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα, είναι υπηρεσία. Δύο θητείες είναι αρκετές. Μετά από 16 χρόνια κουράστηκα. Είμαι 76 ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι πόρτες για νέο κόσμο», δήλωσε.

Ο κ. Μπουτάρης παραδέχθηκε ότι «κουράστηκε» μετά από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σημείωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση παρότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν και στον ίδιο και την παράταξή του  μεγάλη αποδοχή. «Η αποδοχή μου είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τον δεύτερο υποψήφιο», σημείωσε και αποκάλυψε ότι είχε πολλές πιέσεις για να θέσει ξανά υποψηφιότητα αλλά ο ίδιος εκτίμησε πως «ό,τι είχα να δώσω το έδωσα».

Όσον αφορά το ζήτημα της διαδοχής, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε αντίθετος με τη διαδικασία «να δίνει ο δήμαρχος δακτυλίδι». «Το μόνο δακτυλίδι που έχω είναι η βέρα του γάμου μου, είμαι εναντίον οποιασδήποτε διαδικασίας να δώσει ο δήμαρχος δακτυλίδι», είπε και απηύθυνε έκκληση στα κόμματα «να κάνουν στην άκρη και να μην ορίσουν κομματικούς υποψηφίους».

«Δεν τα κάναμε όλα τέλεια, κάναμε και λάθη χοντρά. Ισως λάθη που μας στοίχισαν σε δημοφιλία», πρόσθεσε ο κ.Μπουτάρης αναφορικά με την οκταετή πορεία, ενώ στη συνέχεια ερωτηθείς γι’ αυτά τα λάθη χαρακτήρισε ως τέτοιο τη θέση που πήρε για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα