Γ.Μπουτάρης: Εγώ τελείωσα από δήμαρχος, ας κάνει το κουμάντο της η Πόλη

Γ.Μπουτάρης: Εγώ τελείωσα από δήμαρχος, ας κάνει το κουμάντο της η Πόλη

Την απόφασή του να μην ασχοληθεί ξανά με τα κοινά εξέφρασε ο απερχόμενος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης από το Γενικό Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, όπου μετέβη για να ψηφίσει. «Η Πόλη ας κάνει το κουμάντο της» είπε και αναφέρθηκε στα μελλοντικά του σχέδια.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη η απόφαση να μην συμμετέχει στις εκλογές ήταν εύκολη, ενώ μιλώντας για το τι θα κάνει μετά τη λήξη της θητείας του που είναι στις 31 Αυγούστου, σημείωσε πως έχει πολλά πράγματα να ασχοληθεί. «Το Μουσείο Ολοκαυτώματος, στο οποίο είμαι πρόεδρος και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα αρχίσει να χτίζεται. Έχω ένα ακόμη όνειρο, την Κιβωτό του Ελληνικού Αμπελώνα, ενώ είμαι νιόπαντρος και θέλω να ασχοληθώ με τη γυναίκα μου», τόνισε.  

«Έχω 12 χρόνια που ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πέρασα καλά και κακά και τώρα είναι η ώρα να αποσυρθώ από τα κοινά του δήμου», είπε και αναφορικά με τις πολλές υποψηφιότητες στον κεντρικό δήμο, ο κ.Μπουτάρης τόνισε: «Τόνοι χαρτιά, ένα δάσος ολόκληρο έφυγε για τα ψηφοδέλτια. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε 19 υποψηφίους δημάρχους για τη Θεσσαλονίκη. Όλοι με το νου τους μπαϊράμι κάνουν».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις Ευρωεκλογές, τονίζοντας πως «η Ευρώπη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μας» και πως θα πρέπει «να μετέχουμε ενεργά, γιατί από την Ευρώπη εξαρτάται και η καλή πορεία της Ελλάδας».

Παράλληλα, για τους 18χρονους και τις 17χρονους, που ψηφίζουν φέτος για πρώτη φορά, ο κ.Μπουτάρης υποστήριξε πως θα έπρεπε να έχει προηγηθεί κατάλληλη εκπαίδευση.