Γ. Μπαλάφας: Η λειτουργία του 112 δεν είναι μείζον θέμα

Γ. Μπαλάφας: Η λειτουργία του 112 δεν είναι μείζον θέμα

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική και σχεδόν έναν χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια απίστευτη δήλωση υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία του αριθμού έκτακτων αναγκών 112 δεν είναι μείζον θέμα!

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Open ο Γ. Μπαλάφας δήλωσε ότι η λειτουργία του 112 δεν είναι μείζον θέμα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, δεν αποφεύγονται οι καταστροφές από μία ειδοποίηση.

«Εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι το θέμα αυτό το τραγικό, για το οποίο εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας, τη θλίψη μας την οδύνη μας, και μιλήσαμε για την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά των τραυματιών και επίσης των καταστροφών, δεν είναι ζήτημα μίας ειδοποίησης, να είμαστε ειλικρινείς. Να μην μείνουμε στη λειτουργία μιας εφαρμογής, να μείνουμε εκεί που είναι τα πραγματικά αίτια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάφας.



Υπενθυμίζεται ότι κατά την χθεσινή συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι έως το τέλος του έτους θα τεθεί σε λειτουργία ο ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης, ενώ μέχρι τότε θα υπάρξει ενδιάμεση λύση που θα τεθεί σε λειτουργία μέσα σε ένα μήνα.