Γ. Ματζουράνης: Το αυτόφωρο σε δημοσιογράφους είναι απολίθωμα της μεταξικής δικτατορίας

Γ. Ματζουράνης: Το αυτόφωρο σε δημοσιογράφους είναι απολίθωμα της μεταξικής δικτατορίας

Την αντίθεσή του στην ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας εναντίον δημοσιογράφων, εξέφρασε με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης και τόνισε ότι πρέπει να καταργηθεί διότι «είναι νομικό απολίθωμα της μεταξικής δικτατορίας».

«Δυστυχώς καμία από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις δεν θέλησε να καταργήσει αυτή την διάταξη», ανέφερε ο γνωστός νομικός, ενώ σχολιάζοντας την ενέργεια του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, να καταθέσει μήνυση κατά δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η διαδικασία αυτή «είναι νομικώς επιτρεπτή. Εάν είναι πολιτικά ή όχι επιτρεπτό εξαρτάται από το συγκεκριμένο πρόσωπο, πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση». 

Τέλος, ο κ. Μαντζουράνης, είπε ότι η αυτόφωρη διαδικασία εναντίον δημοσιογράφων στην ουσία τους ηρωποιεί, ενώ άσκησε κριτική στα Μέσα Ενημέρωσης, για επιλεκτική αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών. «Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η αυτόφωρη διαδικασία για αδικήματα κατά δημοσιογράφων που τελείται μέσω του Τύπου, πρέπει να καταργηθεί» και επανέλαβε πως η αυτόφωρη διαδικασία είναι ένα νομικό απολίθωμα της μεταξικής δικτατορίας και δυστυχώς καμία από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις δεν θέλησε να καταργήσει αυτή την διάταξη», ανέφερε ο Γιάννης Μαντζουράνης.