Γ. Μανιάτης: Σκάνδαλο το αρχικό τίμημα στην υπόθεση του αεροδρομίου

Γ. Μανιάτης: Σκάνδαλο το αρχικό τίμημα στην υπόθεση του αεροδρομίου

Ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε, μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, το αρχικό τίμημα στην παραχώρηση του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

«Αυτό αποτελεί την ταφόπλακα του ήδη αποβιώσαντος, ουσιαστικά μηδέποτε υπάρξαντος, δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο βουλευτής και σημείωσε ότι η «κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος αποικίας, με δουλική και ασύγνωστη υπακοή. Αδιανόητο, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων (Τσακαλώτος, Σπίρτζης, Αχτσιόγλου, Σταθάκης, Παπαδημητρίου), να αποδέχονται την κατά 56% υποκοστολόγηση του κορυφαίου δημόσιου αγαθού, που είναι το Αεροδρόμιο των Σπάτων, χωρίς καμία επίπτωση σε κανέναν».

Κατά τον ίδιο, άλλωστε, συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της πλειοψηφίας να μην κληθούν φορείς να καταθέσουν στην επιτροπή, όπως π.χ. το ΤΑΙΠΕΔ και το Δ.Σ. του ΔΑΑ, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται η ενοχή της κυβέρνησης, που δεν καταθέτει τα αναγκαία έγγραφα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτο η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να μη δίνει στη δημοσιότητα την εισήγηση και την απόφασή της και να αυτοευνουχίζεται, «εκχωρώντας εν λευκώ στο ΤΑΙΠΕΔ το σύνολο των διαπραγματεύσεων για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, χωρίς καμία πληροφόρηση και δυνατότητα αξιολόγησης από τη Βουλή». 

Αλέξανδρος Διαμάντης