Γ. Μανιάτης: Η περίπτωση Κριμιζή είναι κορυφαία απόδειξη γιατί η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα

Γ. Μανιάτης: Η περίπτωση Κριμιζή είναι κορυφαία απόδειξη γιατί η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα

Στο αίτημα της Φώφης Γεννηματά για πρόωρες εκλογές επανήλθε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή, σχετικά για την παραίτηση του καθηγητή Κριμιζή από τον ΕΛΔΟ. 

Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή είναι η κορυφαία απόδειξη γιατί πρέπει η κυβέρνηση να φύγει τώρα και γιατί η ΔΗΣΥ ζητεί εκλογές πριν οριστικοποιήσει αυτά τα οποία συζητάει με τους δανειστές. «Η περίπτωση Κριμιζή είναι η κλασική περίπτωση γιατί δεν σας εμπιστευόμαστε να προσδιορίσετε το μέλλον του λαού την επόμενη πενταετία. Και δεν σας εμπιστευόμαστε, διότι αποδείξατε ότι δεν υπάρχει όριο που να λέτε ότι δεν θα το περάσετε», είπε.

Εκείνοι που ζητούν εκλογές, είναι γιατί δεν αντέχουν να βλέπουν ότι η χώρα οδεύει σε μια καινούργια φάση, ήταν η απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά. «Δεν αντέχουν να βλέπουν τα καλά μηνύματα που έρχονται και από την Ευρώπη, ότι η οικονομία στέκεται στα πόδια της, μειώνεται η ανεργία, αυξάνεται η απασχόληση, η χώρα έχει μπει για τα καλά στην ανάπτυξη και θα έχουμε και φέτος πλεονάσματα, τα οποία η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα είναι σε θέση να μοιράσουμε», υποστήριξε ο κ. Παππάς.

Στη συνέχεια, παίρνοντας τον λόγο ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, είπε προς τον κ. Παππά ότι στην πολιτική υπάρχουν τα μεγάλα θέματα και υπάρχει και το μείζον θέμα, «και το μείζον θέμα είναι η πορεία της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, μετά την 20η Αυγούστου, που μας λέτε ότι θα μας βγάλετε από τα μνημόνια».

«Ο κορυφαίος υπουργός, όμως, ο κ. Τσακαλώτος, λέει να ξεχάσουμε αυτά τα περί καθαρής εξόδου, που λέει ο κ. Τσίπρας, θα έχουμε τέσσερις επισκέψεις τον χρόνο και η κυβέρνηση δεν έχει την στοιχειώδη ευθιξία να ενημερώσει τη Βουλή ποιο είναι το πρόγραμμα μετά την 20η Αυγούστου» σημείωσε ο κ. Μανιάτης.

«Μπορείτε να κοιτάξετε τους πολίτες και να τους πείτε ότι σε τέσσερις τοίχους διαπραγματευόμαστε το μέλλον σας, αλλά δεν σας λέμε τι. Αυτό κάνετε και σας λέμε εδώ κι έναν μήνα να μας ενημερώσετε, δεν το κάνετε και γι αυτό ζητήσαμε Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση. Επειδή δεν εμπιστευόμαστε μια κυβέρνηση που δεν εμπιστεύεται ούτε τους βουλευτές της για να τους ενημερώσει τι διαπραγματεύεται, που δεν θέλει να πει τα στοιχειώδη στον ελληνικό λαό και που συνεχίζει να επιμένει στα πλεονάσματα του 3,5% που εξοντώνουν την οικονομία. Γι'' αυτό και ζητήσαμε εκλογές», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ