Γ. Λαζαρίδης: Καμία σχέση με την πραγματικότητα τα σενάρια εξαγοράς - Δεν παραδίδω την έδρα

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, 11:04
-A +A
Γ. Λαζαρίδης: Καμία σχέση με την πραγματικότητα τα σενάρια εξαγοράς - Δεν παραδίδω την έδρα

Στη θέση πως δεν θα παραδώσει την έδρα του επέμεινε ο ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργος Λαζαρίδης, τονίζοντας τα σενάρια εξαγοράς του δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. 

Μάλιστα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Λαζαρίδης ήρθε σε δημόσια αντιπαράθεση με τον Κώστα Κατσίκη, ο οποίος του ζήτησε να παραδώσει την βουλευτική έδρα και τον κατηγόρησε ότι αθέτησε την υπόσχεση που είχε δώσει μια ημέρα πριν στον Πάνο Καμμένο, παρουσία των υπουργών των ΑΝΕΛ Κοντούρα και Κόλια - Τσαρουχά.

«Τήρησα τους κανόνες και δε θα πέσω στο επίπεδο που πέφτουν αυτοί οι άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, τονίζοντας ότι, «ακόμα και στην επιστολή παραίτησής μου δεν προσβάλω κανέναν».

«Κάναμε τους ΑΝΕΛ με την ψυχή μας κι αυτό το πράγμα κάποιοι το ξέχασαν. Αυτές οι κόκκινες γραμμές που βάλαμε, υπάρχουν μέσα στην επιστολή», σημείωσε «δείχνοντας» στελέχη των ΑΝΕΛ.

Επαναλαμβάνοντας τους λόγους που δεν παραιτήθηκε νωρίτερα και δεν στήριξε την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, είπε ότι, «είχαμε συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Επομένως αυτός που θα στήριζε την πρόταση μομφής θα έθετε σε κίνδυνο την 4η αξιολόγηση. Αν τη στήριζα, θα παραβίαζα τη συμφωνία που είχαμε κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ μας. Άρα δε θέτω σε κίνδυνο την εξέλιξη της 4ης αξιολόγησης και την κατάλληλη στιγμή προσπαθώ να κρατήσω τις κόκκινες γραμμές».

Κληθείς να εκτιμήσει το αν οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, όταν έρθει στη Βουλή, είπε πως πιστεύει ότι, «θα τηρήσουν τη γραμμή τους», ενώ επικαλούμενος ακόμα έναν λόγο που τον ώθησε στην παραίτηση, είπε ότι «ένιωσε προσβεβλημένος όταν αποκλείστηκε η έγκριση της συμφωνία με τη διευρυμένη ψήφο των 180 βουλευτών».

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα