Γ. Κύρτσος: Υπόθεση των πιστωτών η ρύθμιση του χρέους

Γ. Κύρτσος: Υπόθεση των πιστωτών η ρύθμιση του χρέους

Η ρύθμιση του χρέους είναι αποκλειστική υπόθεση των πιστωτών και αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να βρει τρόπους για να πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι στο σημερινό Eurogroup θα υπάρξει συμφωνία.

«Πρέπει να βρούμε τρόπους να πάρει μπροστά η οικονομία, διότι το χρέος μας καταπιέζει ψυχολογικά, αλλά δεν είναι το άμεσο πρόβλημά μας, έχει ρυθμιστεί μέχρι το 2021» είπε στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» ο κ. Κύρτσος και πρόσθεσε: «Υπάρχει χρόνος. Ας βάλουμε εμείς σε τάξη την οικονομία, ας συνεννοηθούμε με τους πιστωτές να φτιάξει το κλίμα να έρθουν επενδύσεις να πάρει λίγο μπροστά και από κει και πέρα είτε το ρυθμίσουν σε τρεις βδομάδες, σε τρεις μήνες, είτε σε δύο χρόνια πρακτικά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι το ίδιο πράγμα».

Ο κ. Κύρτσος, εξάλλου, με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στην Αυστρία, επισήμανε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτική αποσταθεροποίηση, με την άνοδο ακροδεξιών κομμάτων, χαρακτήρισε ρευστή την κατάσταση στη Βρετανία ενόψει του δημοψηφίσματος και τόνισε ότι τον λογαριασμό της λιτότητας θα κληθούν να πληρώσουν χώρες του ευρωπαϊκού νότου που θα εκλέξουν αριστερές ριζοσπαστικές κυβερνήσεις, τύπου ΣΥΡΙΖΑ και Podemos στην Ισπανία.

Στο ερώτημα αν συμφωνεί με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο που κάνουν λόγο για νοσταλγία στη λεγόμενη εποχή Ομπάμα, λίγους μήνες πριν αποχωρήσει από την προεδρία, ο κ. Κύρτσος χαρακτήρισε τον κ. Ομπάμα «μεγάλο πρόεδρο που υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των φτωχών και των μειονοτήτων» και «αβέβαιο» το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ