Γ. Κύρτσος: Το στοίχημα για τη ΝΔ είναι να ανεβάσει τις επιδόσεις της χώρας

Γ. Κύρτσος: Το στοίχημα για τη ΝΔ είναι να ανεβάσει τις επιδόσεις της χώρας

 

Το στοίχημα για τη ΝΔ «δεν είναι να αποδείξει ότι είναι καλύτερη από το ΣΥΡΙΖΑ γιατί σε αυτή τη φάση δεν είναι δύσκολο να το αποδείξεις, είναι να δημιουργήσει μια οικονομική και κοινωνική δυναμική που θα ανεβάσει τη χώρα, τις επιδόσεις της και τη διεθνή της κατάταξη», τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος.

Υπογράμμισε, δε, ότι η ευρωπαϊκή οικονομία είναι στον πέμπτο ή έκτο χρόνο (ανάλογα με τη χώρα) σταθερής ανάπτυξης, η ανεργία έχει πέσει στο επίπεδο προ κρίσης (του 2008), η απασχόληση στην ΕΕ είναι σε επίπεδα ρεκόρ και εμείς (σ.σ. η Ελλάδα) έχουμε τα γνωστά προβλήματα, αλλά ακόμα και εμείς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από το 2015, ξεφύγαμε τότε από την καταστροφή.

Τόνισε ότι «πάμε καλύτερα σε σχέση με το 2015, από την άλλη όμως έχουμε ένα ζήτημα: Μένουμε πίσω σε σχέση με ανταγωνισμό. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουμε μόνο εταίρους, είναι ταυτόχρονα και ανταγωνιστές, άρα πρέπει να ενισχύσουμε τη συγκριτική μας θέση. Το στοίχημα για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τις πολιτικές δυνάμεις δεν είναι ποιος θα κάνει καλύτερη δουλειά σε σχέση με το παρελθόν του ή καλύτερη δουλειά σε σχέση με τον πολιτικό του αντίπαλο, το στοίχημα είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε, να ανέβουμε οικονομικές κατηγορίες γιατί έχουμε πέσει αρκετά χαμηλά και αυτό δημιουργεί προβλήματα».

Αναφερόμενος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Κύρτσος τόνισε πως «η ΔΕΘ ακόμα και στις δύσκολες περιόδους είναι ένας παράγοντας ανάπτυξης και σταθερότητας της οικονομίας (...) έχει δημιουργήσει μια θετική παράδοση».

Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «πάμε σε δύσκολες ευρωεκλογές με χαρακτηριστικό την ενίσχυση της σκληρής και άκρας Δεξιάς» και συμπλήρωσε πως όσο ενισχύονται οι δυνάμεις που ''επενδύουν'' πρώτα στο εθνικό κράτος, τότε «η κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια γίνεται κάπως πιο χαλαρή, επομένως θα θέλαμε κάτι καλύτερο, θα το προσπαθήσουμε».