Γ. Κύρτσος: Οι μικρομεσαίοι δεν θα επωφεληθούν από τις μεγάλες επενδύσεις που θα γίνουν

Γ. Κύρτσος: Οι μικρομεσαίοι δεν θα επωφεληθούν από τις μεγάλες επενδύσεις που θα γίνουν

«Θα υπάρξουν συμφωνία και συμβιβασμοί, αλλά το ζήτημα είναι η ποιότητα της συμφωνίας» τόνισε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος προβλέπει ότι η ανάσα που θα δοθεί στην ελληνική οικονομία από την ανάπτυξη και τις μεγάλες επενδύσεις, δεν θα φθάσει μέχρι τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερος επαγγελματίες.

«Η οικονομία θα πάει καλά σε ένα γενικό πλαίσιο, δηλαδή θα αρχίσουμε να αναπτυσσόμαστε, θα γίνουν μεγάλες επενδύσεις, θα υπάρχει μια ψήφος εμπιστοσύνης, αλλά δεν θα πάμε καλά σε ό,τι αφορά τους μικρομεσαίους τις μικρές επιχειρήσεις, τις οικογενειακές τους ελεύθερους επαγγελματίες» σχολίασε ο κ. Κύρτσος χαρακτηρίζοντας την παραπάνω εξέλιξη επικίνδυνη για την κοινωνία και για την κυβέρνηση.

Εξάλλου, αναφερόμενος στο διαρκές αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές, επισήμανε ότι η γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι δεν έχει πεισθεί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ικανός «να κάνει τη δουλειά» -όπως είπε χαρακτηριστικά- με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ακυρωθούν οι θυσίες των πολιτών.

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που προέκυψε με τις offshore εταιρείες, τόνισε ότι η ΝΔ συνεχίζει τις αντιδράσεις της επειδή –όπως είπε– η κυβέρνηση από τη μια μεριά επικαλείται ένα ηθικό πλεονέκτημα και από την άλλη είναι πολύ αυστηρή με τον μέσο πολίτη, με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, αλλά παραδέχτηκε ότι πρέπει να είναι πολύ ειδικός κάποιος στα ζητήματα λειτουργίας των εξωχώριων εταιρειών για να εκφέρει άποψη.

«Πρέπει να είναι κανείς ειδικός για να ξέρει τι είναι αυτό το πράγμα» είπε, αναφερόμενος στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τις offshore εταιρείες που ψηφίστηκε από τη Βουλή και κατέληξε: «Δεν έχω προλάβει να διαβάσω να καταλάβω το ζήτημα. Σε επίπεδο πολιτικού συμβολισμού και πολιτικού περιεχομένου όμως, η κυβέρνηση έπρεπε να το είχε αποφύγει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ