Γ. Κυρίτσης: Το βρίσκω τρελό να πέσει η κυβέρνηση

Γ. Κυρίτσης: Το βρίσκω τρελό να πέσει η κυβέρνηση

Σίγουρος για την κυβερνητική σταθερότητα παρά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

«Να κινδυνεύσει η κυβέρνηση για τη μεγαλύτερη επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής μετά τη μεταπολίτευση το θεωρώ περίεργο. Να πέσει η κυβέρνηση γι'' αυτό μου φαίνεται τρελό» μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Στην ερώτηση αν ισχύουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά με την περίπτωση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου που εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας από την Ένωση Κεντρώων, ο Γ. Κυρίτσης ισχυρίστηκε ότι «η κυρία Μεγαλοοικονόμου ήρθε σε πολιτική διαφωνία με το κόμμα της, την εξέφρασε και γι'' αυτό άλλαξε παράταξη. Ο κ. Λαζαρίδης δεν εξέφρασε πολιτική διαφωνία με τους ΑΝΕΛ είπε "φεύγω, δεν αντέχω". Αυτή δεν είναι στάση βουλευτή».

«Όταν κάποιος δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος παραιτείται από την έδρα. Το "δεν μπορώ να σηκώσω ένα βάρος και ανεξαρτητοποιούμαι" σημαίνει ότι αναλαμβάνει να σηκώσει ένα άλλο βάρος» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας στη λογική περί αποστασίας που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο ίδιος εκτιμά ότι «η κυβέρνηση δεν έχει θέμα σταθερότητας όταν «πριν από μια εβδομάδα πήρε ψήφο εμπιστοσύνης» ενώ στην ερώτηση αν φοβάται νέες αποχωρήσεις από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, παρόλο που όπως είπε δεν παρακολουθεί τον χώρο των ΑΝΕΛ απάντησε ότι θεωρεί ότι δεν είναι πιθανό κάτι τέτοιο».

Κληθείς να σχολιάσει αν η κυβέρνηση έχει άλλες εφεδρείες ο Γιώργος Κυρίτσης αρκέστηκε στο ότι «το τελος των Μνημονίων ξεκινά μια διαδικασία που θα αναταχθεί ο χώρος της πολιτικής στην Ελλάδα και δεν ξέρω τι θα γίνει. Σε κάθε περίπτωση αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πάμε σε εκλογές».

Όσον αφορά, τέλος, τη συμφωνία του Eurogroup ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι «οι αξιολογήσεις αυτές που θα έχουμε όπως έχουν όλες οι χώρες, ναι αυτές σε εξαμηνιαία βάση, δεν συνδέονται με τη λήψη μέτρων αλλά με συστάσεις. Θα συνεχίσουν να έρχονται και δεν θα μπορούν να επιβάλουν τις απόψεις τους».