Γ. Κυρίτσης: Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ

Γ. Κυρίτσης: Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ

«Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ» δήλωσε στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, σχολιάζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ. Οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νέο Ποινικό Κώδικα συνεχίζουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, πάντως τουλάχιστον στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο» είπε χαρακτηριστικά. 

«Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν τέτοιου είδους τραγικά περιστατικά. Αντιθέτως υπήρχαν περιστατικά πολύ σοβαρών τραυματισμών όπως του συναδέλφου μας του Μανώλη Κυπραίου ο οποίος έχασε την ακοή του από επίθεση της αστυνομίας. Αυτά πρέπει να θεραπεύσουμε παρά τα ζητήματα των μολότοφ», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του Γ. Κυρίτση έρχονται μία μόλις ημέρα μετά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για τον υπό διαβούλευση Ποινικό Κώδικα, ακόμα και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι μειώνοντας τις ποινές για όσους κατηγορούνται για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ρίχνει στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ σήμερα με ανάρτησή του στο twitter ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν τους έφτανε ο Νόμος Παρασκευόπουλου, τώρα φέρνουν και Ποινικό Κώδικα "χάδι" για τους εγκληματίες. Αν δεν τον αποσύρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα τον καταργήσει».