Γ. Κυρίτσης: Δεν ήταν ήττα αλλά «συμμετρική συρρίκνωση»

Τετάρτη 05 Ιουνίου 2019, 10:14
-A +A
Γ. Κυρίτσης: Δεν ήταν ήττα αλλά «συμμετρική συρρίκνωση»

Μια νέα θεωρία, αυτή της....«συμμετρικής συρρίκνωσης», επιστράτευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει τη συντριπτική ήττα που υπέστη το κόμμα του στις πρόσφατες ευρωεκλογές, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι κυβερνά μόλις 10 μήνες.

«Eχουμε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο, μόλις δέκα μήνες που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης μιλώντας στο One Channel.

H δική του ερμηνεία για την ήττα με 9,35% διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υπέστη μια συμμετρική συρρίκνωση που είχε να κάνει με όλες τις κοινωνικές τάξεις, με όλες τις ηλικιακές ομάδες», εξηγώντας πως υπήρξε κλίμα αθροιστικής δυσαρέσκειας των πολιτών μετά από δέκα χρόνια κρίσης.

Μιλώντας δε για τα μη μνημονιακά πεδία στα οποία πολιτικοί αντίπαλοι επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν τα κατάφερε, ο κ. Κυρίτσης δικαιολογήθηκε λέγοντας πως «το έργο που έκανε η κυβέρνηση στους μη μνημονιακούς τομείς ήταν ό,τι πιο προηγμένο έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια». «Εκεί που δεν είχαμε τους σκληρούς καταναγκασμούς πετύχαμε πράγματα» σημείωσε, αναγνωρίζοντας ωστόσο λάθη σε αρκετές περιπτώσεις. 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα