Γ. Κουμουτσάκος: Το τελευταίο 4μηνο είχαμε 40.000 αφίξεις μεταναστών

Γ. Κουμουτσάκος: Το τελευταίο 4μηνο είχαμε 40.000 αφίξεις μεταναστών

Στις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα από τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι μόνο το τελευταίο τετράμηνο εισήλθαν στη χώρα 40.000 μετανάστες και πρόσφυγες και επισήμανε την ανάγκη να δείξουν οι πολίτες αλληλεγγύη στις συνοριακές περιοχές που τους δέχονται.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι «πρέπει όλοι οι πολίτες να δείξουμε έγκαιρη αλληλεγγύη στις συνοριακές περιοχές της χώρας που δέχονται το πρώτο «κύμα» προσφύγων και μεταναστών», ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κατοίκων στην έλευση τους, ανέφερε πως:

«Η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι καθήκον της πολιτείας. Τίποτα δεν μπορεί να επιβάλλεται στις τοπικές κοινωνίες. Για να έχουμε όμως την στήριξη των τοπικών κοινωνιών πρέπει να συνομιλούμε μαζί τους συνέχεια ακατάπαυστα.»

«Το ζήτημα είναι μεγάλο και είναι εδώ για να μείνει. Γι'' αυτό χρειαζόμαστε αντοχή. Θα μετρηθούμε όλοι στο αν σε ένα ζήτημα που έχει εθνική διάσταση είμαστε όλοι μαζί», κατέληξε, μεταξύ άλλων.