Γ. Κουμουτσάκος: Συμφωνεί η κυβέρνηση με την πρόταση Ζάεφ περί δήθεν «μακεδονικού» έθνους;

Γ. Κουμουτσάκος: Συμφωνεί η κυβέρνηση με την πρόταση Ζάεφ περί δήθεν «μακεδονικού» έθνους;

Ακόμη χειρότερη γίνεται η ήδη κακή Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τον τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος σχολιάζοντας την πρόταση Ζάεφ για την αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, τόνισε πως «διατηρείται το άρθρο 36 που όχι μόνο συντηρεί, αλλά και υποδαυλίζει τον αλυτρωτισμό».

Υπενθυμίζεται πως το πακέτο των τροπολογιών στο Σύνταγμα της πΓΔΜ το οποίο προωθεί στην Βουλή για έγκριση ο Ζόραν Ζάεφ, εκμεταλλευόμενος τις «γκρίζες ζώνες» της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιχειρεί να διατηρήσει και να κατοχυρώσει και στο αναθεωρημένο Σύνταγμα τις έννοιες της «Μακεδονικής» εθνότητας, των «μακεδονικών μειονοτήτων», της «μακεδονικής» ταυτότητας, ενώ φυσικά διατηρείται η αναφορά σε «μακεδονική γλώσσα».

Όπως σημειώνει ο Γ. Κουμουτσάκος, «επιβεβαιώνεται η επιμονή των Σκοπίων στην ύπαρξη δήθεν “Μακεδονικού” Έθνους. Και αυτό παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης περί του αντιθέτου».


«Η Κυβέρνηση οφείλει, άμεσα, να ξεκαθαρίσει τη στάση της. Συμφωνεί ή όχι με το περιεχόμενο της πρότασης Ζάεφ;», καταλήγει ο τομεάρχης της ΝΔ.