Γ. Κουμουτσάκος: Στην κίνηση «Παραιτηθείτε» η ΝΔ δεν έχει ανάμειξη ή εμπλοκή

Γ. Κουμουτσάκος: Στην κίνηση «Παραιτηθείτε» η ΝΔ δεν έχει ανάμειξη ή εμπλοκή

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Real Fm» αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Ν. Φίλη, για την κίνηση «Παραιτηθείτε» σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία «δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή». 

Ειδικότερα, ο βουλευτής Β' Αθηνών ανέφερε, όπως σημειώνεται και στο σχετική ανακοίνωση του κόμματος:

«Κάτω από το βάρος των αδιεξόδων και των μεγάλων προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν, έκαναν σύμβουλό τους τον πανικό. Η αγωνία και ο πανικός προκαλούν υπερχειλίζουσα αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα.

Ποιοι μιλούν για οριακή συνταγματικότητα;

Αυτοί που πρωταγωνιστούσαν στις καταλήψεις;

Αυτοί που διακήρυσσαν ότι την προηγούμενη Κυβέρνηση θα την έριχναν στους δρόμους;

Και τι λένε:

Ότι η διαδήλωση που οργανώνεται από πολίτες είναι στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας.

Η αλήθεια είναι ότι η δήλωση αυτή του Υπουργού Παιδείας συγκρούεται με τη συνταγματική νομιμότητα, όχι μια, αλλά δύο φορές.

Συγκρούεται με το άρθρο 5 που ορίζει ότι “καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή”.

Συγκρούεται προπάντων με το άρθρο 11 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα του “συνέρχεσθαι”. Το δικαίωμα της συγκέντρωσης, της διαδήλωσης, της διαμαρτυρίας.

Στην κίνηση αυτή των πολιτών η Νέα Δημοκρατία δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή. Είναι συνειδητή απόφασή μας που διατυπώθηκε από την πρώτη στιγμή.

Καθένας, ως πολίτης, κάνει αυτό που αισθάνεται και πιστεύει.

Και οι πολιτικές δυνάμεις, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, έχουμε υποχρέωση να ακούμε τους πολίτες».