Γ. Κουμουτσάκος: Να αντιδράσει η κυβέρνηση για το δημοσίευμα του BBC

Γ. Κουμουτσάκος: Να αντιδράσει η κυβέρνηση για το δημοσίευμα του BBC

Το γεγονός ότι το χθεσινό δημοσίευμα του ΒΒC περί «μακεδονικής μειονότητας» επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της ΝΔ για τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιδράσει.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ fm ο Γιώργος Κουμουτσάκος είπε: «Το δημοσίευμα αν αφορούσε μόνο αυθαίρετες εκτιμήσεις θα ήταν εύκολη η αντιμετώπισή του. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι το εισαγωγικό του κομμάτι, ότι δηλαδή με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει εμμέσως αναγνωριστεί η υπόσταση μακεδονικής ταυτότητας και Γλώσσας. Και το δημοσίευμα αυτό δυστυχώς, έρχεται να μας επιβεβαιώσει».

Εν συνεχεία, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε: «Το δημοσίευμα μπορεί να είναι μεμονωμένο, αλλά μπορεί και να κρύβει μια λανθασμένη αντίληψη των πραγμάτων που τείνει να υιοθετηθεί και από την Ευρώπη ή αλλού. Εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για μια νέα μορφή αλυτρωτισμού. Για πρώτη φορά η ίδια η Ελλάδα αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα, αυτό τονίζαμε στη συζήτηση πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το BBC δεν είναι μια περιφερειακή τοπική εφημερίδα, είναι ένα πρακτορείο με διεθνή επιρροή και κύρος. Η ΝΔ πήρε θέση, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τα πράγματα».

Και καταλήγει: «Πώς θα το αντιμετωπίσει αυτό η ελληνική κυβέρνηση, όταν έχει αποδεχτεί την μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα; Η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να αντιδράσει για να σταματήσουν αυτά τα δημοσιεύματα».