Γ. Κουμουτσάκος: Κλυδωνίζεται η Κυβέρνηση από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Γ. Κουμουτσάκος: Κλυδωνίζεται η Κυβέρνηση από τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Οι αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών ήρθαν πολύ γρήγορα» τόνισε με δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ ο βουλευτής της ΝΔ αναφερόμενος στα περί εκμάθησης της «μακεδονικής γλώσσας» στα ελληνικά σχολεία από τον Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «η συμφωνία αμφισβητείται και η κυβέρνηση κλυδωνίζεται. Ακόμα και εκείνοι που φλέρταραν με την ιδέα να ψηφίσουν τη συμφωνία βρίσκονται πλέον ευθέως αντιμέτωποι με τα αποτελέσματά της, πριν καν εφαρμοστεί». Τόνισε δε πως αποδεικνύεται ότι  ωφελούνται μονομερώς τα Σκόπια και όχι η Ελλάδα. 

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του Πάνου Καμμένου ο  τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Ν.Δ. σχολίασε πως γίνονται για «για το θεαθήναι». «Μπορούσε να σταματήσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά κατέληξε να κρατά το στυλό της υπογραφής με την ψήφο του» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επισήμανε, ότι η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσει αυτήν την επιζήμια συμφωνία, ούτε σε αυτήν τη Βουλή, ούτε στην επόμενη, εάν έρθει τότε προς κύρωση. Το μήνυμα έχει γίνει σαφές προς όλες τις πλευρές εντός και εκτός συνόρων.