Γ. Κουμουτσάκος: Κακή προετοιμασία της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία - Αναλαμβάνει τεράστια εθνική ευθύνη

Γ. Κουμουτσάκος: Κακή προετοιμασία της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία - Αναλαμβάνει τεράστια εθνική ευθύνη

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστια εθνική ευθύνη, τονίζει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επαναλαμβάνοντας πως η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία είναι κακά προετοιμασμένη και μόνο κακούς οιωνούς φέρνει για τα ελληνικά συμφέροντα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι έπειτα από τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Τ. Ερντογάν και το μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου, η Τουρκία προχωρά σε μια νέα προκλητική κίνηση που υπονομεύει την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, με την επικήρυξης των 8 Τούρκων στρατιωτικών

Αναλυτικά, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά το μπαράζ των χθεσινών παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου της Ελλάδας και τις άκρως προβληματικές δηλώσεις του Εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας, η Άγκυρα πριν λίγο προχώρησε σε νέα προκλητική κίνηση που υπονομεύει την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει.

Επικήρυξε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, αγνοώντας επιδεικτικά τις τελεσίδικες αποφάσεις της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης που τους έχει χορηγήσει άσυλο.

Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε πολύ γρήγορα. Η επίσκεψη αυτή είναι, από ελληνικής πλευράς, κακά προετοιμασμένη και μόνο κακούς οιωνούς φέρνει για τα ελληνικά συμφέροντα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστια εθνική ευθύνη».

Σημειώνεται πως ο κ. Κουμουτσάκος είχε προειδοποιήσει νωρίτερα για την κακή προετοιμασία της επίσκεψης, σημειώνοντας ότι δεν νοείται ο εκπρόσωπος της τουρκικής πλευράς να μιλά επίσημα για θέματα που παραπέμπουν σε ευθεία αμφισβήτηση βασικών προνοιών της Συνθήκης της Λωζάνης και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή επίσημη ελληνική αντίδραση.