Γ. Κουμουτσάκος: Η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, 20:26
-A +A
Γ. Κουμουτσάκος: Η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη

Στις νέες απειλές του Τούρκου πρόεδρου, Ρέτζεντ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου αναφέρθηκε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος μέσω ανάρτησης του στο Facebook επισημαίνοντας πως η γείτονα χώρα αποτελεί παράγοντα αβεβαιότητας, αστάθειας και έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία οδηγείται επίσης σε συνεχή απομάκρυνσή της από την Ευρώπη αλλά και την Ατλαντική Συμμαχία που, και οι δύο, αποδίδουν ιδιαίτερη στρατηγική σημασία στην ενεργειακή ασφάλεια της ηπείρου μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις της Άγκυρας αγνοούν το διεθνές Δίκαιο και συνιστούν άμεσες ή έμμεσες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιβεβαιώνουν έτσι, ότι η Τουρκία είναι παράγοντας αβεβαιότητας, αστάθειας και έντασης στην ανατολική Μεσόγειο».

«Με λόγια και πράξεις η Τουρκία αναδεικνύεται ως εμπόδιο στις θετικές εξελίξεις σχετικά με την αξιοποίηση των ενεργειακών δυνατοτήτων στην περιοχή της Αν. Μεσογείου. Ο ολισθηρός δρόμος που έχει επιλέξει, την οδηγεί έτσι σε περιφερειακή απομόνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η αντίδραση στην πολιτική αυτή της Άγκυρας δεν αφορά μόνον την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά ευρύτερα τα κράτη της περιοχής, εταίρους και συμμάχους», επισήμανε.

Φωτογραφία intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα