Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε πολύ αυστηρό διάβημα προς την Άγκυρα

Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε πολύ αυστηρό διάβημα προς την Άγκυρα

Την καταδίκη της Νέας Δημοκρατίας για την απαράδεκτη τουρκική προκλητικότητα, που εκφράστηκε σήμερα με την παρενόχληση του πρωθυπουργικού ελικοπτέρου, τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις συμπεριφορές της Άγκυρας.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Εξωτερικών σε δήλωσή του αναφέρει πως «δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η τουρκική προκλητικότητα εκδηλώνεται ακόμα και κατά εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας της πατρίδας μας. Ούτε η πρώτη φορά που η Άγκυρα αγνοεί προκλητικά ακόμη και τις ημέρες που οι Έλληνες γιορτάζουν την Ιστορία και τη θρησκεία τους».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη αυτήν τουρκική πρακτική», συνεχίζει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει πως «ελπίζουμε η κυβέρνηση να προβληματιστεί επιτέλους σοβαρά από τη συμπεριφορά αυτήν της Άγκυρας ώστε να εγκαταλείψει τις επιφανειακές ερμηνείες και τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζει.»

Τέλος, υπογραμμίζει ότι στη Νέα Δημοκρατία «θεωρούμε αυτονόητο ότι η κυβέρνηση θα προβεί άμεσα σε πολύ αυστηρό διάβημα προς την Άγκυρα».