Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση ανέχεται τη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων

Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου 2018, 13:43 - Τελευταία ενημέρωση: 16:59
-A +A
Γ. Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση ανέχεται τη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων

Να αναλάβει τις ευθύνες της καλεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, τονίζοντας ότι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της λαθραίας αλιείας Τούρκων ψαράδων σε ελληνικά χωρικά ύδατα δημιουργούνται τετελεσμένα σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.
 
«Ενώ ο κ. Τσαβούσογλου ζητά διάλογο άνευ όρων για το σύνολο των διεκδικήσεων της χώρας του και ενώ τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη την ίδια τη στιγμή των εγκαινίων του από τον κ. Κοτζιά, η Κυβέρνηση Τσίπρα μένει αδρανής και ανέχεται την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων μας», τονίζει στη σχετική ανακοίνωση ο κ. Κουμουτσάκος.
 
Προσθέτει ότι τουρκικά αλιευτικά -όπως καταγγέλλουν Έλληνες ψαράδες με εξώδικό τους στην Κυβέρνηση- συνεπικουρούμενα από περιπολικά σκάφη, πραγματοποιούν λαθραία αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να καταλάβουν χώρο που δεν τους ανήκει και να επιβάλλουν de facto παρουσία σε θαλάσσιες περιοχές στις οποίες δεν έχουν κανένα δικαίωμα.
 
«Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εξωτερικών -προς τον οποίον καταθέτουμε σχετική ερώτηση- να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν διαμορφωθεί αρνητικό τετελεσμένο για τα συμφέροντα της χώρας μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 10/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα