Γ. Κουμουτσάκος: Η κοινωνία θέλει ξεκάθαρες θέσεις και εφαρμόσιμες πολιτικές

Γ. Κουμουτσάκος: Η κοινωνία θέλει ξεκάθαρες θέσεις και εφαρμόσιμες πολιτικές

Συνέδριο επιβεβαίωσης και ελπίδας χαρακτήρισε το 11ο συνέδριο της ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζοντας πως εστιάζει στις πολιτικές και τις αρχές του κόμματος.

Στην ομιλία του ο Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η νέα γενιά περιμένει λύσεις για να βγει η χώρα από το τέλμα το οποίο οδήγησε, όπως είπε, τη χώρα η κυβέρνηση.

«Μετέτρεψαν την κρίση σε παρακμή» είπε προσθέτοντας πως «έστειλαν τη χώρα πιο βαθιά στα μνημόνια και στην κρίση». Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο η κοινωνία περιμένει ξεκάθαρες θέσεις και λύσεις με εφαρμόσιμες πολιτικές.

Όπως είπε η ΝΔ πατά στέρεα σε ιδεολογικές αρχές και αξίες και είναι η μόνη παράταξη που άντεξε στο σεισμό που έφερε η κρίση το πολιτικό σύστημα. «Διατηρήσαμε τη βαθειά μας σχέση με την κοινωνία» είπε προσθέτοντας πως «σήμερα ενισχύουμε περισσότερο την απήχησή μας στην κοινωνία. Είμαστε η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι δημιούργημα της κρίσης» τόνισε επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται σε μια ιδεολογική ήττα.

«Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς καταρρίπτεται κάθε μέρα» τόνισε προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα φώναζε πολύ και εύκολα. «Η Ελλάδα είναι ακλόνητο πια μέρος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και οι θεσμοί της βασίζονται στο αστικό δημοκρατικό σύνταγμα του '75, οι θεσμοί που έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία είναι οι ένοπλες δυνάμεις, η πυροσβεστική, η αστυνομία, η εκκλησία.

«Που ακριβώς είναι η ηγεμονία της Αριστεράς;» διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος τονίζοντας πως η «δική μας λογική έχει κερδίσει. Είμαστε νικητές και όχι ηττημένοι. Έχουμε μια στέρεη σπονδυλική στήλη από την ημέρα της δημιουργία μας» είπε τονίζοντας πως οι μεγάλες επιλογές της ΝΔ έχουν δικαιωθεί στην ιστορία. «Πρέπει να κερδίσουμε και νέα ακροατήρια, αυτό είναι το στοίχημά μας σε αυτό το συνέδριο. Δεν μας ενδιαφέρει τί ψήφισαν οι πολίτες στο παρελθόν. Δική μας δουλειά είναι το παρόν και φροντίδα μας το μέλλον, δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία σε άλλους.. και κυρίως σε εκείνους που έχουν κάνει τους ανθρώπους φτωχούς για να κάνουν μετά τους φιλάνθρωπους » είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ