Γ. Κουμουτσάκος: Η επιστολή - κόλαφος της Κομισιόν αποκαλύπτει το σχέδιο της Κυβέρνησης

Γ. Κουμουτσάκος: Η επιστολή - κόλαφος της Κομισιόν αποκαλύπτει το σχέδιο της Κυβέρνησης

Η επιστολή - κόλαφος της Κομισίον αποκαλύπτει το σχέδιο της κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση των Ελλήνων και να συγκεντρώσει στα χέρια της υπερεξουσίες, αλλά το σχέδιό τους δεν θα περάσει καθώς η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκου αναφέρει:

 «Η επιστολή - κόλαφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτει το σχέδιό της Κυβέρνησης.

- Να χειραγωγήσει τις Ανεξάρτητες Αρχές

- Να συγκεντρώσει στα χέρια της υπερεξουσίες

- Να ελέγξει τη ενημέρωση των Ελλήνων.

Παρά τις πρόσφατες, περί του αντιθέτου, διαβεβαιώσεις του "Υπουργού Προπαγάνδας", η χώρα διασύρεται και πάλι με ευθύνη της Κυβέρνησης. 

Αυτήν τη φορά ο διασυρμός αφορά στον ίδιο τον πυρήνα της Δημοκρατίας. Στο θεμελιώδες δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα.

Η απάντηση που έσπευσε να εκδόσει ο κ. Παππάς, είναι άσχετη με την ουσία του μείζονος ζητήματος Δημοκρατίας που εγείρεται. Είναι ομολογία διολίσθησης στον καθεστωτικό αυταρχισμό.

Το σχέδιο τους δεν θα περάσει. Η Δημοκρατία δεν θα υποκύψει.

Ο νόμος "Παπά - Σπίρτζη" πρέπει να καταργηθεί και το ΕΣΡ να αναλάβει τις πλήρεις αρμοδιότητές του χωρίς χειραγώγηση από "Υπουργούς - καναλάρχες".

Οι δημοκρατικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις οφείλουμε αντίδραση σε κάθε μεθόδευση  αυταρχισμού σε θέματα θεσμών και Δημοκρατίας την οποία επιχειρεί να πλήξει η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου».