Γ. Κουμουτσάκος: Δεν θα περάσει η Τουρκία το «κατώφλι της λογικής»

Γ. Κουμουτσάκος: Δεν θα περάσει η Τουρκία το «κατώφλι της λογικής»

Ανυπόστατη χαρακτήρισε τη συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υπεύθυνος Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος ο οπoίος ερωτηθείς για την πιθανότητα ενός «θερμού επεισοδίου» στην περιοχή τόνισε πως ότι δεν πιστεύει πως η Άγκυρα θα περάσει το «κατώφλι της λογικής».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα, καθώς δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή της Λιβύης, όπως αναφέρεται σε άρθρο της ίδιας της συμφωνίας, αλλά δεν έχει καμία νομιμοποίηση από το Διεθνές Δίκαιο.

Συμπλήρωσε δε, ότι όλα τα μεγάλα κράτη που βρίσκονται στην περιοχή, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχουν εκδηλώσει ήδη έντονες αντιδράσεις, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την νοοτροπία της Τουρκίας, καθώς αγνοεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών να έχουν τις δικές τους θαλάσσιες ζώνες.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο ενός «θερμού επεισοδίου» στην περιοχή το οποίο θα προκαλέσει η Τουρκία, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι δεν πιστεύει πως η Άγκυρα θα περάσει το «κατώφλι της λογικής». Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση, όπως κάθε σοβαρή κυβέρνηση, δεν μελετάει όλα τα ενδεχόμενα και προετοιμάζεται.

Ως προς το μεταναστευτικό πρόβλημα κατηγόρησε την Τουρκία ότι «εργαλειοποιεί» το θέμα, δεν σταματάει να εκτοξεύει απειλές ότι θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες, τις οποίες – όπως ανέφερε- τις θεωρεί προσκλητήριο σε μετανάστες να εισρέουν στην Τουρκία προκειμένου να περάσουν στην Ευρώπη.