Γ. Κουμουτσάκος: Δείχνοντας χάρτες ο Ερντογάν οδηγείται σε αυτοδέσμευση

Γ. Κουμουτσάκος: Δείχνοντας χάρτες ο Ερντογάν οδηγείται σε αυτοδέσμευση

Οι θέσεις που εκφράζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «θα πρέπει να σταματήσουν να μας εκπλήσσουν» ανέφερε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σημειώνοντας ότι «δεν είναι μια προπαγανδιστική ιδέα η γαλάζια πατρίδα. Το δόγμα αυτό άρχισε να χτίζεται τη δεκαετία του ''90».

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως «τα όσα λέει ο πρόεδρος πρέπει να μας θωρακίζουν σε τρία επίπεδα:

- στο επίπεδο εθνικής ομοψυχίας. Να χτίσουμε τοίχος εθνικής ενότητας απέναντι στις προκλήσεις
- να ενισχύουμε συνεχώς τη διπλωματική αποτροπή και βαρύτητα
- οι επιχειρησιακές μας δυνατότητες να είναι πάντα έτοιμες αν ποτέ χρειαστεί να υπερασπιστούν τα εδαφικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας»

«Θα ήταν λάθος να υποβαθμίσουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος, ωστόσο, είπε «δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα διαβεί το κατώφλι της λογικής».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι με όσα λέει «ο Ερντογάν μας δίνει χρόνο για να διαμορφώσουμε αντιστάσεις και αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα» σημειώνοντας ότι «όταν ο ίδιος εναλλάσσει χάρτες οδηγεί τον εαυτό του σε αυτοδέσμευση και αυτό πρέπει να το εκτιμήσουμε σοβαρά. Κάνει πολύ δύσκολη την υπαναχώρηση».