Γ. Κουμουτσάκος: Ανοικτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης

Γ. Κουμουτσάκος: Ανοικτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης

Το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης άφησε ανοιχτό ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Ν.Δ. «θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στο οπλοστάσιό της» προκειμένου να αποτρέψει την κύρωσή της από τη Βουλή. 

Όλοι οι βουλευτές θα είναι υπόλογοι στην Ιστορία για τις αποφάσεις τους, σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ υποστήριξε ότι εδώ και χρόνια η αξιωματική αντιπολίτευση ήθελε να βρεθεί μία λύση στη διαμάχη με τα Σκόπια, αλλά «όχι οποιαδήποτε λύση». 

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε αναφορά σε τρεις άξονες της συμφωνίας: «Να μην έχει κανείς άλλος τη δυνατότητα να μονοπωλήσει το σύνολο της γεωγραφίας της Μακεδονίας και τον πολιτισμό της, να μην μπορεί κανείς να έχει βλέψεις στη φυσιογνωμία την πολιτιστική και την εδαφική της Μακεδονίας που ανήκει στην ελληνική επικράτεια και να μην υπάρχουν προϋποθέσεις ανάδυσης μειονοτικού ζητήματος Μακεδονικού μέσα στη χώρα».

«Τέτοια λύση θα μπορούσαμε να είχαμε το 2008», υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος, αλλά κρίθηκε επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών μέσα στις επόμενες ώρες, ο Γιώργος Κουμουτσάκος άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό. Όπως είπε, τόσο η σιωπή του όσο και οι παρεμβάσεις του (Κ. Καραμανλή) έχουν μόνο ένα κίνητρο: Να εξυπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον.

Μήνυμα πως η Ν.Δ. θα κάνει ό,τι μπορεί για να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή έστειλε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι είναι κακή. 

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε και σαφές μήνυμα προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων σημειώνοντας πως «θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους και υπόλογοι στην ιστορία για τις αποφάσεις που θα πάρουν».