Γ. Κουμουτσάκος: Αδιανόητες οι δηλώσεις του Π. Σγουρίδη για θερμό επεισόδιο

Γ. Κουμουτσάκος: Αδιανόητες οι δηλώσεις του Π. Σγουρίδη για θερμό επεισόδιο

Την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. προκάλεσε η δήλωση του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, Π. Σγουρίδη, σύμφωνα με την οποία ένα θερμό επεισόδιο μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση ως προς την κατάθεση της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή. 

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «Οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιανόητες» ενώ επισήμανε πως εξίσου «αδιανόητο αλλά και επικίνδυνο» είναι και το γεγονός πως δεν τις καταδίκασαν άμεσα ο Π. Καμμένος αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως είναι ενδεικτικό το τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα εθνικά θέματα.

«Αδιανόητο και επικίνδυνο» υπογράμμισε είναι και το «ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».