Γ. Κωτσός: Κυβερνητική επινόηση ο «Κλεισθένης Ι»

Γ. Κωτσός: Κυβερνητική επινόηση ο «Κλεισθένης Ι»

Με αναλυτική τοποθέτηση για την ουσία του «Κλεισθένη Ι», αλλά και για την επόμενη μέρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, εκπροσωπώντας την αυτοδιοικητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», παρενέβη στο ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ειδικότερα ο κ. Κωτσός επισήμανε «το πολύ βαρύ κλίμα που επικρατεί στον χώρο της αυτοδιοίκησης δεδομένου ότι οι ερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με βάση τις διατάξεις του «Κλεισθένη Ι», ενός νόμου που – όπως τόνισε - απορρίφθηκε από το σύνολο των αυτοδιοικητικών θεσμών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά «πέρασε» από την Ελληνική Βουλή χάρη στους ψήφους των βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.»! Ενός νόμου ο οποίος – πρόσθεσε - δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το «όχημα» για ριζική αλλαγή της πολιτικής φυσιογνωμίας της Τ.Α., μέσα από την εφαρμογή ενός κομματικής έμπνευσης εκλογικού συστήματος που ευνοεί εντέχνως δημοτικές παρατάξεις μειοψηφικής και όχι πλειοψηφικής δυναμικής»!

Ο κ. Κωτσός, δήλωσε πως «ο «Κλεισθένης Ι» δεν ανταποκρίνεται ούτε κατ' ελάχιστο στις προσδοκίες της Τ.Α. για διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων, παρά εξυπηρετεί πρωταρχικά τις εκλογικές επιδιώξεις του πολιτικά συρρικνωμένου κυβερνώντος κόμματος, το οποίο θέλει να αποκτήσει νομικά κατοχυρωμένο ρυθμιστικό ρόλο στην άσκηση της διοίκησης στους Δήμους και στις περιφέρειες, με μετεκλογική φαλκίδευση της αρνητικής προς αυτό, βούλησης του εκλογικού σώματος».

Επιπλέον ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας εξέφρασε την ελπίδα «να μην χρησιμοποιήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. παρόμοιες αντιδημοκρατικές μεθόδους στον διάλογο που ξεκίνησε για τη συνταγματική αναθεώρηση, διότι τότε οι δυνάμεις της αυτοδιοίκησης θα αντιδράσουν δυναμικά για τη διάσωση του θεσμού»!

Ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Κωτσού μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.