Γ. Κεφαλογιάννης: Αλλαγές στη λειτουργία του μετρό και στις άδειες οδήγησης

Γ. Κεφαλογιάννης: Αλλαγές στη λειτουργία του μετρό και στις άδειες οδήγησης

 Την επεξεργασίά νομοθετικής παρέμβασης, που θα προβλέπει ότι σε περίπτωση κινητοποιήσεων θα πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας, για τη στοιχειώδη λειτουργία του, αλλά και ένα θεσμικό πλαίσιο για την έκδοση αδειών οδήγησης προαναγγέλλει ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

 Συγκεκριμένα, με σκοπό να αποτραπούν καταστάσεις όπως αυτή με τη στάση εργασίας στο μετρό, την περασμένη Τρίτη, ο κ. Κεφαλογιάννης δηλώνει ότι το υπουργείο Μεταφορών επεξεργάζεται νομοθετική παρέμβαση, που θα προβλέπει ότι σε περίπτωση κινητοποιήσεων θα πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας, με το οποίο να εξασφαλίζεται μια στοιχειώδης λειτουργία του μέσου.

Για τις άδειες οδήγησης αναφέρει ότι έως τον επόμενο Μάρτιο θα έχει παρουσιαστεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο με απλούστευση και ψηφιοποίηση των σχετικών διοικητικών διαδικασιών, ενώ θεσμοθετείται η προσωρινή άδεια, την οποία θα λαμβάνει ο επιτυχών υποψήφιος οδηγός την επομένη της εξέτασής του και δεν θα χρειάζεται να περιμένει έως και πέντε μήνες.

Τέλος, για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τονίζει πως πρέπει να είναι μια προσωπικότητα που να ενώνει, «να είναι ένα πολιτικό πρόσωπο με εμπειρία και παραστάσεις».