Γ. Κατρούγκαλος για καταγγελίες Π. Καμμένου: Υποχρέωση της κυβέρνησης ο κοινοβουλευτικός έλεγχος

Γ. Κατρούγκαλος για καταγγελίες Π. Καμμένου: Υποχρέωση της κυβέρνησης ο κοινοβουλευτικός έλεγχος

Για υποχρέωση της κυβέρνησης να υπόκεινται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, έκανε λόγο ο Γ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος κατά του Νίκου Κοτζιά.

«Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να υπόκειται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, υποχρέωση από την οποία δεν θα αποστούμε», υποστήριξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Επικαλούμενος, δε, την απάντησή του στη Βουλή τόνισε επίσης ότι «προσωπικά δεν έχει καμία αμφιβολία για την ηθική ακεραιότητα του Νίκου Κοτζιά».

Νωρίτερα ο Νίκος Κοτζιάς είχε εξαπολύσει ευθείες βολές κατά του Γιώργου Κατρούγκαλου, επισημαίνοντας ότι  κακώς ο κ. Κατρούγκαλος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει στον «εθνικό συκοφάντη» τη δυνατότητα να μεταφέρει την υπονόμευση στο ναό της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα, η Βουλή να μετατρέπεται σε χώρο δικαστηρίου, χωρίς ο ίδιος να έχει το δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού του.

Ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ικανοποιημένος από το επίπεδο της συζήτησης και από το κλίμα που επικράτησε στο Εθνικό Συμβούλο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), με κύριο θέμα συζήτησης το σχέδιο συγκρότησης Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επ'' αυτού ότι πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες, για διαβούλευση, συνολικά η σχετική θεσμική πρόταση για τη νέα έννοια της εθνικής ασφάλειας, όπως είπε, και για τη θεσμική οργάνωση του ΥΠΕΞ σημειώνοντας ότι «με αυτό τον τρόπο συμπληρώνουμε το πολυεπίπεδο έργο μας μέχρι τώρα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ