Γ. Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του ΥΠΕΞ με τον Τ. Σόρος

Γ. Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του ΥΠΕΞ με τον Τ. Σόρος

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Να κλείσει τη θύελλα…. Σόρος που άνοιξε ο Π. Καμμένος επιχείρησε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Σε απάντησή του στον βουλευτή της ΝΔ, Ι. Κεφαλογιάννη ναι μεν ομολόγησε ότι ο ΥΠΕΘΑ όντως έκανε την καταγγελία, αλλά πέταξε την μπάλα στην εξέδρα όταν κλήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Το μόνο που είπε είναι ότι «δεν υπάρχει καμία σύμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών, που να επηρεάστηκε με οποιοδήποτε τρόπο από τον Τζ. Σόρος ή να έχει συνάψει με τον Σόρος».

Πάντως, η απάντηση του Γ. Κατρούγκαλου έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το πρόσφατο έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο Π. Καμμένος, μέσω του οποίου είχε παραδεχτεί ότι ανέφερε στο υπουργικό το ζήτημα συνεργασίας του ΥΠ.ΕΞ με εταιρία έκδοσης βίζα, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι από πίσω κρύβεται ο επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος, διαψεύδοντας ωστόσο τις καταγγελίες του κ. Κοτζιά περί αναφορών του σε χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Σόρος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γ. Κατρούγκαλος στη Βουλή όταν βρέθηκε σε δύσκολη θέση από τον βουλευτή της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν πρέπει να ευτελίζουμε τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και πως η Βουλή δεν είναι «τηλεοπτικό παράθυρο και δεν πρέπει χρησιμοποιούμε κάθε φτηνό μέσο που έχουμε για πολιτική. Μάλιστα, κλείνοντας τη δευτερολογία του ισχυρίστηκε ότι έχουν δοθεί επαρκείς(!) απαντήσεις από τα πλέον επίσημα χείλη.  «Συνεπώς δεν υπάρχει κανένα ίχνος σκιάς παρά μόνο για όσους θέλουν να διαστρέψουν την πραγματικότητα στον πολύ ευαίσθητο τομέα εξωτερικής πολιτικής», προσέθεσε.

Νωρίτερα ο Ι. Κεφαλογιάννης διευκρίνισε ότι δεν περιμένει ο κ. Κατρούγκαλος να διαψεύσει το κ. Καμμένου, αλλά θέλει να του εξηγήσει  «αν είπε και για χρηματοδότηση της κυβέρνησης με 50 εκ. ευρώ, ποια η σχέση του Σόρος επίσης με την εταιρία έκδοσης βίζα κι αν ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί κάνει τον Πόντιο Πιλάτο ή διερεύνησε την καταγγελία»».