Γ. Κατάινεν: Πρέπει να γίνουν αξιόπιστες και ελεύθερες εκλογές στη Βενεζουέλα

Γ. Κατάινεν: Πρέπει να γίνουν αξιόπιστες και ελεύθερες εκλογές στη Βενεζουέλα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Ελεύθερες εκλογές στη Βενεζουέλα ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης,  Επενδύσεων  και  Ανταγωνιστικότητας, Γίρκι Κατάινεν, μιλώντας από το βήμα της Ελληνική Βουλής. Συγκεκριμένα, μετά από σχετική ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη υπενθύμισε πρόσφατη δήλωση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκας Μογκερίνι, σύμφωνα με την οποία οι εκλογές στη Βενεζουέλα δεν ήταν ελεύθερες και αξιόπιστες.

«Πρέπει να γίνουν σύντομα αξιόπιστες, ελεύθερες εκλογές», είπε ο κ. Katainen και συμπλήρωσε με νόημα ότι είναι  προφανής ο λίγος που «έχουμε αυτή την θέση».

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξε ότι οι Ελληνικές επενδυτικές τράπεζες «χρειάζονται εμπιστοσύνη» και καλύτερες αποδόσεις ώστε να λειτουργήσει η προσπάθεια για μείωση των "κόκκινων" δανείων. «Οι ελληνικές επενδυτικές τράπεζες χρειάζονται εμπιστοσύνη που λειτουργεί σαν το οξυγόνο. Το αντιλαμβάνεσαι πόσο πολύτιμο είναι όταν  το χάνεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η βουλευτής ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ρώτησε τον κ. Katainen ποια είναι η άποψη της Ευρώπης για αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα, ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανές η Ευρώπη να μην είναι δραστήρια και παρούσα στην προφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά παρουσιάζονται σήμερα στη Βενεζουέλα.