Γ. Καμίνης: Την ευθύνη για το φωτισμό στο Φιλοπάππου έχει το υπ. Πολιτισμού

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018, 11:03
-A +A
Γ. Καμίνης: Την ευθύνη για το φωτισμό στο Φιλοπάππου έχει το υπ. Πολιτισμού

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή το έγκλημα στο Φιλοπάππου δήλωσε ότι το υπουργείο Τουρισμό φέρει την ευθύνη για το φωτισμό στην περιοχή και για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας η ΕΛ.ΑΣ, ενώ για την εθνική τραγωδία παραδέχτηκε ότι δεν έγινε έγκαιρα η εκκένωση και με σωστό τρόπο.

Συγκεκριμένα και επερωτηθείς σχετικά με τον φόνο του 25χρονου Νίκου Μουστάκα στο λόφο του Φιλοπάππου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είπε ότι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι αποκλειστικά η Ελληνική Αστυνομία και στα σημεία που υπάρχει εγκληματικότητα πρέπει να υπάρχει επαρκής αστυνόμευση.

Παράλληλα ο κος Καμίνης τόνισε πως την ευθύνη της διαχείρισης του χώρου και τον φωτισμό στους αρχαιολογικούς χώρους όπως και στου Φιλοπάππου την έχει το υπουργείο Πολιτισμού. Ο καθένας πρέπει να κάνει την δουλειά του έως ότου μπορέσει ένας δήμος να συγκεντρώσει όλες τις αρμοδιότητες τόνισε ο κ.Καμίνης και ζήτησε την δημιουργία μητροπολιτικού δήμου.

Ο Δήμαρχος λίγο μετά δημοσίευσε στο Twitter ανάρτηση στην οποία εκφράζει την άποψη ότι οι συλλήψεις στην υπόθεση Φιλοππάπου υποδεικνύουν ότι η ΕΛΑΣ καταφέρνει σημαντικά πράγματα αλλά αναγκαία είναι και η πολιτική βούληση. Τέλος δηλώνει ότι είχε ζητήσει την παραίτηση Τόσκα με αφορμή την έξαρση της εγκληματικότητας. «Είχα ζητήσει επανειλημμένα την παραίτηση του κ. Τόσκα γιατί έβλεπα ότι δεν υπήρχε η πολιτική βούληση να καταπολεμηθεί η ανασφάλεια στην Αθήνα. Και μιλάω κυρίως για την πολιτική βία και μία επιχειρησιακή ανεπάρκεια ως προς την καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος». τόνισε ο κ. Καμίνης 

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα