Γ. Καμίνης: Δεν σημαίνει συνεργασία ο διάλογος με την κυβέρνηση για το Σύνταγμα

Γ. Καμίνης: Δεν σημαίνει συνεργασία ο διάλογος με την κυβέρνηση για το Σύνταγμα

«Δεν σημαίνει συνεργασία ο διάλογος με την κυβέρνηση για το Σύνταγμα. Δεν είμαστε οι ανυποψίαστες και μωρές παρθένες που κινδυνεύουμε να μας αποπλανήσει ο κ. Τσίπρας», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ Radio 104.6, ο κ. Καμίνης, αναφερόμενος στις διαφωνίες που εκφράστηκαν, επεσήμανε ότι «σε ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα, οι άνθρωποι δικαιούνται και ευκταίο είναι να έχουν τις απόψεις τους, αλλιώς θα ήμασταν νεκροταφείο και όχι ένας ζωντανός οργανισμός». Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε πως «το να κάνουμε διάλογο με την κυβέρνηση για το Σύνταγμα, ούτε σημαίνει ότι εξωραΐζουμε την κυβερνητική πολιτική, ούτε είμαστε οι ανυποψίαστες μωρές παρθένες που κινδυνεύουμε να μας αποπλανήσει ο κύριος Τσίπρας. Έχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις μας, ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι θέλουμε, Τι χρειάζεται η χώρα σε συνταγματικό επίπεδο».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι υπάρχουν διατάξεις στο Σύνταγμα που πρέπει να αλλάξουν άμεσα, προκειμένου να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα και γι'' αυτό θα πρέπει διαμορφωθούν ευρύτερες συναινέσεις με τις πολιτικές δυνάμεις, και υπογράμμισε: «Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής, να καταθέσει συγκεκριμένες και ευρείας αποδοχής προτάσεις, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος».

Για το νομοσχέδιο για τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας για την ανάπλαση της Αθήνας, ο Γιώργος Καμίνης άσκησε αυστηρή κριτική λέγοντας:«Η κυβέρνηση, αντί να κάνει τη δουλειά της με το θέμα της ασφάλειας στο κέντρο, ανακοινώνει εταιρία για αναπλάσεις στην Αθήνα, αγνοώντας το σχέδιο που υλοποιεί ήδη ο δήμος Αθηναίων για την πρωτεύουσα και τον περιορίζει σε ρόλο κομπάρσου. Ελπίζω να μείνει απλή εξαγγελία. Αυτές οι νοοτροπίες μας έφτασαν στη χρεοκοπία. Νέοι φορείς του Δημοσίου που φέρνουν νέες προσλήψεις και νέα γραφειοκρατικά σχήματα, όταν υπάρχει στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δήμος Αθηναίων, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιεί με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα τα ίδια ακριβώς έργα, για τα οποία υποτίθεται ότι συστάθηκε η εταιρεία για τις αναπλάσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ