Γ. Καμίνης: Δεν κρίνονται όλα από την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου

Γ. Καμίνης: Δεν κρίνονται όλα από την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου

Την πεποίθηση ότι δεν θα κριθούν όλα «από την παραμονή η την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου», καθώς όπως τόνισε το πολιτικό σκηνικό είναι πιο σύνθετο, εξέφρασε ο Γιώργος Καμίνης, μετά την απόφαση της κ. Γεννηματά να τον ορίσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Καμίνης επιτέθηκε κατά της ΝΔ λέγοντας ότι «δεν θα γίνουμε συμπλήρωμά της» και σημείωσε πως «εμείς έχουμε τον χώρο μας και σε αυτόν πάμε να κυριαρχήσουμε». «Είμαστε ένα σοσιαλιστικό κεντροαριστερό κόμμα αρχών» τόνισε και υποστήριξε πως «το ΚΙΝΑΛ έχει αυτόνομη πορεία και δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός»

Αναφερόμενος στα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «στον δήμο της Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με βοήθησε καθόλου, δεν συνεργάστηκα καθόλου μαζί του, αντιθέτως συγκρούστηκα και με αυτόν και με τη δεξιά», ενώ ερωτηθείς για την αποχώρηση του Ευ. Βενιζέλου δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως «όλα κρίνονται από την παραμονή η την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου».

Σχολιάζοντας την κίνηση Γεννηματά να τον τοποθετήσει επικεφαλής του Επικρατείας, δήλωσε πως «αποβλέπει στο να επανασυνδεθούμε με αυτό το υπόγειο ρεύμα των 212.000 ανθρώπων που ψήφισαν τότε και που προέκριναν μία συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και ένα μεγάλο άνοιγμα».

Ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί «από θέσεις ευθύνης, τόσο σημαντικές, μου ανετέθη αυτή η θέση και θα το πάω μέχρι το τέλος, έτσι έχω μάθει να κάνω στην ζωή μου...».

Ο ίδιος υποστήριξε πως εξεπλάγην όταν του πρότεινε η κ. Γεννηματά να αναλάβει επικεφαλής της του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ. «Δεν το είχα σκεφτεί και δεν το είχα συζητήσει, η μέριμνά μου ήταν οι ευρωεκλογές», ανέφερε.