Γ. Γεραπετρίτης κατά Αλ.Τσίπρα: Είναι αρνητής των επιστημονικών δεδομένων

Γ. Γεραπετρίτης κατά Αλ.Τσίπρα: Είναι αρνητής των επιστημονικών δεδομένων

Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για την στάση που τήρησε το βράδυ της Δευτέρας στη συνέντευξη που έδωσε στο Star, αναφορικά με την φωτογραφία που εμφανίζεται ο Παύλος Πολάκης να γευματίζει χωρίς μάσκες και αποστάσεις σε φιλικό σπίτι, εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. «Ο κ. Τσίπρας δεν είναι κάτι διαφορετικό από τον κ. Πολάκη και τους αρνητές των επιστημονικών δεδομένων»,  υπογράμμισε.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», ο υπουργός Επικρατείας κατηγόρησε τον τέως πρωθυπουργό, ότι «αναγνωρίζοντας πως ήταν επαρκείς οι εξηγήσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας - γιατί κι αυτό έχει τη σημειολογία του, επίσης ας θυμηθούμε ότι ως πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ήταν αρειμάνιος καπνιστής παρανόμως - πρώτον απεδέχθη την προτροπή από το πολιτικό του προσωπικό προς τους πολίτες να παρανομούν». «Να κατανοήσουμε ότι πρόκειται για μια παράνομη πράξη, υπήρξε μια μετακίνηση, η οποία υπήρξε παράνομη», επισήμανε Γ. Γεραπετρίτης, που συνέχισε:

«Δεύτερον, με τον τρόπο αυτό ο πρώην πρωθυπουργός ουσιαστικά απεδέχθη ότι ο συγχρωτισμός δεν βλάπτει. Εδέχθη ως επαρκή την αιτιολόγηση του κ. Πολάκη ότι ο ίδιος ως γιατρός έχει υποβληθεί σε τεστ, αλλά δεν μας είπε τι θα συνέβαινε στην περίπτωση κατά την οποία οι υπόλοιποι συνδαιτημόνες του κ. Πολάκη του μετέδιδαν τον ιό και τον μετέφερε σε ένα νοσοκομείο».

Τρίτον και το βασικότερο, με τον τρόπο αυτό ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να προφυλασσόμαστε. Καλώς ή κακώς έχω την αίσθηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα.

«Έχει υιοθετήσει ένα υγειονομικό αντιμνημόνιο σε μια λογική ότι, ‘ναι, θα καβαλήσουμε το ρεύμα για να κάνουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση που δεν κάνει τίποτε καλά, έχουμε έναν κορονοϊό Μητσοτάκη, αλλά από την άλλη πλευρά αποδεχόμαστε εμμέσως ότι όλο αυτό ίσως είναι μια υπερβολή, υπό την έννοια ότι θα βρεθούν και πέντε άνθρωποι να πιούν τις ρακές τους και να διασκεδάσουν, δεν είναι και προς καταστροφή», τόνισε ακόμα.

«Με τον τρόπο αυτό», επιχειρηματολόγησε ο υπουργός, «απορρίπτει όλα τα επιστημονικά δεδομένα, στέλνει ένα λάθος μήνυμα στην κοινωνία και ουσιαστικά φθάνει σε μια λογική πλήρους αποστροφής της επιστήμης».

Παραλλήλως ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε τη «μεγάλη εντύπωση» που του έκανε η πρόταση του τέως πρωθυπουργού για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. «Θα πρέπει ο υπουργός αυτός να αποδέχεται τα πορίσματα της επιστήμης. Ο κύριος Τσίπρας αποδεχόμενος αυτό που έπραξε ο κ. Πολάκης ουσιαστικά διέγραψε μονοκονδυλιά την επιστήμη, όπως διέγραψε μονοκονδυλιά και τον κ. Τσιόδρα, τον οποίο περιέλαβε σε ένα σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιώντας τον για άλλη μια φορά».

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι κάτι διαφορετικό από τον κ. Πολάκη και δεν είναι κάτι διαφορετικό από όλους εκείνους τους αρνητές των επιστημονικών δεδομένων», κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Τσίπρας είναι αρνητής των επιστημονικών δεδομένων, όπως αυτές εκφράζονται από το βασικό μας επιδημιολόγο, τον κ. Τσιόδρα. Ο ίδιος και οι συν αυτώ εφημερίδες έχουν προβεί σε μια συστηματική επίθεση κατά του κ. Τσιόδρα. Διεμβολίζοντας την ακεραιότητα του ανθρώπου δεν κάνει κάτι άλλο από το να απορρίπτει τα επιστημονικά δεδομένα. Και τα απέρριψε και χθες», δήλωσε επιμένοντας ότι δεν νοείται πολιτικό πρόσωπο να παραβιάζει τη νομοθεσία και ο αρχηγός, ο τέως πρωθυπουργός, να υιοθετεί αυτήν την πρακτική.

Με την πρόσθετη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει παρεκκλίνει από εκείνα που της εισηγήθηκαν οι επιστήμονες, ο Γ. Γεραπετρίτης ανέφερε ακόμη ότι είτε προέρχεται από την κοινωνία είτε από την πολιτική οποιαδήποτε παραβίαση του κανόνα, αυτό συνιστά λάθος μήνυμα, όταν όμως προέρχεται από την πολιτική, αυτό έχει μια μεγαλύτερη απαξία.