Γ. Γεραπετρίτης: Έχουμε επαγγελματικό σχέδιο για τον τουρισμό

Γ. Γεραπετρίτης: Έχουμε επαγγελματικό σχέδιο για τον τουρισμό

«Έχουμε επαγγελματικό σχέδιο για τον τουρισμό» τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στο άνοιγμα σήμερα ξενοδοχείων και καταλυμάτων 12μηνης διάρκειας, σημειώνοντας πως «έχουμε κάνει όλα τα δυνατά σενάρια, έχουμε τρέξει όλους αλγόριθμους για επιδημία και την οικονομία».

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο υπουργός Επικρατείας πρόσθεσε πως «υπάρχει ένα επαγγελματικό σχέδιο για να διαχειριστούμε τους επισκέπτες και τον κόσμο που θα έρθει» φέτος στην Ελλάδα.

Σε σχέση με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ο κ. Γεραπετρίτης το χαρακτήρισε «πολύ υψηλό συμβολισμό» και σχολίασε τις αιτιάσεις των υπόλοιπων κομμάτων λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση έχει πει και το Α και το -Α», υπενθυμίζοντας την κριτική για την ταχεία λήψη μέτρων από πλευράς της κυβέρνησης στις αρχές της πανδημίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε πως «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος τα σχολεία να μην ανοίξουν αυτήν την περίοδο, όπου πηγαίνουμε πολύ καλά« τόνισε, υπενθυμίζοντας την ανάγκη εξοικείωσης των παιδιών με τα μέτρα υγιεινής σε «νεκρό χρόνο».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέου κύματος της πανδημίας, ο υπουργός Επικρατείας δεν απέκλεισε να «έχουμε νέο κύμα το φθινόπωρο ή το χειμώνα, αλλά θα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε διπλασιάσει τις ΜΕΘ» και διαθέτουμε «ένα σύστημα ιχνηλασίας κρουσμάτων που είναι από τα πληρέστερα στην Ευρώπη».

Υπό αυτό το πρίσμα, «έχουμε εργαλεία, για να μπορούμε να διαχειριστούμε οτιδήποτε προκύψει» εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης, «τη στιγμή που η ανυπόληπτη Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει καταστεί βαρόμετρο για χαρακτηρισμό των χωρών ως ασφαλείς ή όχι», όπως δήλωσε.

Στην κατεύθυνση αυτή, «όλες οι χώρες του πλανήτη έχουν την προδιάθεση να μπουν στη λίστα μας» περιέγραψε ο υπουργός, καθώς «έχει αναπτυχθεί ένα αίσθημα οργάνωσης και εμπιστοσύνης για την Ελλάδα».