Γ. Γεωργαντάς: Ρεκόρ πρόσληψης συμβασιούχων επί Ολ. Γεροβασίλη

Γ. Γεωργαντάς: Ρεκόρ πρόσληψης συμβασιούχων επί Ολ. Γεροβασίλη

Στην εκρηκτική αύξηση των συμβασιούχων επί υπουργίας της Όλγας Γεροβασίλη, αναφέρεται ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς, κάνοντας λόγο χαρακτηριστικά για «ιστορικό ρεκόρ».

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο κ . Γεωργαντάς επισημαίνει ότι «η απερχόμενη Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη έχει πετύχει αξιοζήλευτα αποτελέσματα στο Υπουργείο της. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την τεράστια αύξηση των δομών και των Γραμματειών; Τον απίστευτο αριθμό μετακλητών υπαλλήλων; Τις φωτογραφικές προκηρύξεις και την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων ή τις τροπολογίες με τις οποίες συμβάσεις ορισμένου χρόνου βαπτίζονταν σε αορίστου “κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης”;

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εκεί όμως που πραγματικά η απερχόμενη Υπουργός κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ είναι ο αριθμός των συμβασιούχων, καθώς με βάση τα επίσημα στοιχεία της απογραφής που χθες δημοσιεύτηκαν ξεπεράστηκε για πρώτη φορά  ο αριθμός των 100.000  τον Μάιο του 2018».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Γεωργαντάς, ο αριθμός των συμβασιούχων στη Γενική Κυβέρνηση κατά το μήνα Μάιο  είχε την παρακάτω πρόοδο τα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ:

- Μάιος 2015: 80.278

- Μάιος 2016: 81.650

- Μάιος 2017: 89.532

- Μάιος 2018: 103.124!

«Δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξει κανείς την πορεία αύξησης του αριθμού των συμβασιούχων ανά έτος, για να διακρίνει τη συνεχή προσπάθεια κομματικοποίησης του κράτους από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», σχολιάζει ο κ . Γεωργαντάς, προσθέτοντας ότι « αυτή  είναι, δυστυχώς, η παρακαταθήκη της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου».

Καταλήγοντας, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ σημειώνει «βέβαια, δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε για την ανάσχεση αυτής της προσπάθειας κομματικοποίησης ούτε μετά την αλλαγή ηγεσίας, καθώς η κ. Ξενογιαννακοπούλου, που επιβραβεύτηκε από τον Πρωθυπουργό με την τοποθέτησή της στην κυβέρνηση, είναι ήδη ελεγχόμενη για το ΚΕΕΛΠΝΟ από τη θητεία της στο Υπουργείο Υγείας».