Γ. Γεωργαντάς: Η κυβέρνηση κομματικοποιεί το κράτος

Γ. Γεωργαντάς: Η κυβέρνηση κομματικοποιεί το κράτος

Για διόγκωση του Δημοσίου και προσπάθεια κομματικοποίησης των ανώτερων και ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην αύξηση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων που το 2015 ήταν 1.900 και τώρα είναι 2.800 και που υπηρετούν σε υπουργεία, γραμματείες και βουλευτές, ενώ σχολίασε επίσης την αύξηση του αριθμού των συμβασιούχων σε οργανισμούς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι: «εκεί που είχαμε 50.000 το 2015 - συμπεριλαμβανομένων γιατρών και δασκάλων - τώρα έγιναν 70.000».

Αναφορικά με το μόνιμο προσωπικό, τόνισε ότι και εκεί υπάρχει αύξηση προσλήψεων επισημαίνοντας ότι «στον προϋπολογισμό του 2018 έχουμε αύξηση 440 εκατ. για μια χρονιά στο μισθολογικό κόστος με τα 260 εκατ. τη χρονιά να αφορούν τους νέους υπαλλήλους και το υπόλοιπο τις αυξήσεις».

Τέλος, υπογράμμισε πως όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ η αναλογία προσλήψεων προς απολύσεις θα είναι 5 προς 1 μέχρι να εξορθολογιστεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και να λειτουργήσει η κινητικότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα απολύσεων με βάση το νόμο της ΝΔ για την αξιολόγηση.

Φωτογραφία: Intime News