Γ. Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ): Να αποδοθούν ευθύνες για το μπλακ άουτ στην Ύδρα 

Γ. Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ): Να αποδοθούν ευθύνες για το μπλακ άουτ στην Ύδρα 

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την απόδοση ευθυνών στους αρμόδιους ζητά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη. Συγκεκριμένα, η κυρία Γεννιά αναφέρει ότι η ΔΕΔΔΗΕ δεν μπόρεσε να εντοπίσει εγκαίρως την αιτία, με συνέπεια στην Ύδρα να επικρατήσει ολική συσκότιση και χάος, καθώς το νησί κατακλυζόταν από τουρίστες και παραθεριστές.  

«Οι καταστηματάρχες αναγκάστηκαν να υπολειτουργούν ή να διακόψουν τελείως τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, ανάλογα με το αντικείμενό τους. Τα ευπαθή προϊόντα αχρηστεύθηκαν και κατέστησαν ακατάλληλα προς βρώση. Τα διαφυγόντα κέρδη μεγάλα και η ζημιά μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο τεράστια», προσθέτει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα κάνει λόγο για «τρομακτική ταλαιπωρία των κατοίκων και των παραθεριστών αλλά και για μεγάλες, δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού.

Ως εκ τούτων, ρωτά  τον κ. Σταθάκη:

1) Τί προτίθεται να πράξει αναφορικά με το ανωτέρω περιγραφόμενο ζήτημα ειδικώς εάν προτίθεται να αναζητήσει και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν.

2) Τί άλλα μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να αποκατασταθεί η ζημία, ηθική και υλική, των κατοίκων, επισκεπτών και επιχειρηματιών.

3) Τί σκοπεύει να κάνει προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον και να θωρακιστούν τα νησιά, αλλά και η ηπειρωτική χώρα από ανάλογα φαινόμενα.