Γ. Δρόσος (ΕΡΤ): Είμαι «ξεκάθαρα και ντεκλαρέ» υπέρ της αξιολόγησης, αλλά είναι δύσκολο...

Γ. Δρόσος (ΕΡΤ): Είμαι «ξεκάθαρα και ντεκλαρέ» υπέρ της αξιολόγησης, αλλά είναι δύσκολο...

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Υπέρ της αξιολόγησης τάχθηκε ο νέος διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλους τους… εμπλεκόμενους στο Ραδιομέγαρο είπε μεν ότι  είναι «ξεκάθαρα και ντεκλαρέ» υπέρ της αξιολόγησης, αλλά διευκρίνισε ότι είναι δύσκολο να γίνει. «Κάνουν όλα τα ευρωπαϊκά κανάλια και θα πρέπει να το δούμε», είπε χαρακτηριστικά ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η… συνδιοίκηση θα τελειώσει!

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «η εμμονή σε διακριτούς ρόλους και ιδίως έναντι σε δικούς μας φίλους και όχι άλλους απελευθερώνει περισσότερο», με ορισμένους να εκτιμούν ότι η παραπάνω φράση απευθύνονταν στον κ. Καλφαγιάννη.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να λογοκρίνει κανένα δημοσιογράφο, αλλά όπως είπε όταν η ερώτηση διαρκεί ένα τέταρτο εκεί θα ακούσει από μένα "μάθε παιδί μου να ρωτάς ή μάθε γράμματα. «Αν αυτό το θεωρούμε λογοκρισία τότε θα διαφωνήσουμε», προσέθεσε χαρακτηριστικά. Είπε, δε, ότι δεν του άρεσαν οι αλληλοκαταγγελίες σε πρώην και νυν στελέχη, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχει περιθώριο να γίνουν βελτιώσεις στην ΕΡΤ.

Εξ ου κιόλας έσπευσε να πάρει αποστάσεις, λέγοντας: «Δεν θέλω να σχολιάσω την προηγούμενή διοίκηση αλλά κάνεις δεν φέρνει κακά πράγματα. Κάτι καλό θα έφεραν και αυτοί. Τώρα, γιατί τα μπλέξανε μεταξύ τους, ε ας μην τα μπλέκανε».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Δρόσος ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους του να κινηθούν δικαστικά κατά δύο δημοσιογράφων, οι οποίοι με δημοσίευμα τον εμπλέκουν σε κακούργημα.